Kouvola ottaa käyttöön hallituksen linjaamat sulkutoimenpiteet maaliskuussa kolmen viikon ajaksi – yläkoulut etäopetukseen

Hallitus antoi 25.2. linjauksen poikkeusolojen toteamisesta sekä rajoitusten kiristämisestä maaliskuulle kolmen viikon ”sulkutilan” ajaksi. Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä on käsitellyt linjauksen

Hallitus antoi 25.2. linjauksen poikkeusolojen toteamisesta sekä rajoitusten kiristämisestä maaliskuulle kolmen viikon ”sulkutilan” ajaksi. Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä on käsitellyt linjauksen kokouksessaan 26.2.2021 ja antanut suositukset kunnille rajoitusten toteutuksesta.

– Vaikka Kymenlaakson koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, se ei pysy sellaisena jos valtakunnallinen tilanne huononee entisestään, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzen.

– Koronatilanne on meidän lähinaapurissa Uudellamaalla erittäin vaikea ja se tulee vaikuttamaan myös meihin varmasti jos tilannetta ei nyt saada hallintaan.

Nyt voimassa olevat rajoitukset jatkuvat 7.3.2021 asti.

Seuraavat rajoitukset otetaan hallituksen linjauksen mukaisesti käyttöön Kouvolassa ajalla 8.-28.3.2021:

Julkiset tilat (urheilu- ja liikuntatilat sekä nuorisotalot) suljetaan yleisöltä. Kuntouttavaa ja erityisryhmien liikuntatoimintaa voi jatkaa yksilö- ja pienryhmätoimintana turvaohjeet huomioiden erikseen määritellyille ryhmille.

Kirjastoissa lainaus- ja palautustoimintaa jatketaan siten, että suositeltu asiointiaika kirjastossa on kerrallaan maksimissaan 15 minuuttia. Kirjastojen lukusalit ja ryhmätyöskentelytilat suljetaan ja kirjastoautojen liikennöinti keskeytetään.

Museot voivat olla avoinna kävijämäärä rajoittaen siten, että kahden metrin turvavälin voi tosiasiallisesti toteuttaa.

Alakouluikäisten harrastustoimintaa voi jatkaa siten, että toiminnassa voidaan tosiasiallisesti noudattaa turvavälejä. Yläkouluikäisten ja sitä vanhempiennuorten ja aikuisten harrastustoiminta keskeytetään (pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu aiemmin määritellyn mukaisesti). Kansalaisopisto noudattaa toiminnassaan harrastustoiminnan rajoituksia.

Peli- ja ottelutoiminta (pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu aiemmin määritellyn mukaisesti) keskeytetään kaiken ikäisiltä.

Yläkoulut siirretään etäopetukseen, pois lukien erityistä tukea tarvitsevat.

2. aste ja korkeakoulut siirretään etäopetukseen, pois lukien välttämätön lähiopetus. Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan aikataulun mukaisesti.

Alakoulut jatkavat lähiopetuksessa ja varhaiskasvatus toimii normaalisti.

Alueella on voimassa laaja etätyö- ja maskisuositus.

Hallitus on suositellut leviämis- ja kiihtymisvaiheessa oleville alueille kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee tätä asiaa koskevat päätökset.

Ravintolatoimintaa koskevista rajoituksista päättävät hallitus ja eduskunta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka