Sulkutila alkaa maanantaina myös Kouvolassa – Käytä paikallisia palveluita turvallisesti

Hallituksen linjaama sulkutila alkaa myös Kouvolassa maanantaina 8.3. ja kestää kolme viikkoa. Mutta kaikki ei tosiaankaan ole kielletty! Lue alta

Hallituksen linjaama sulkutila alkaa myös Kouvolassa maanantaina 8.3. ja kestää kolme viikkoa.

Mutta kaikki ei tosiaankaan ole kielletty! Lue alta hengästyttävä lista siitä, mitä kaikkea on tarjolla kouvolalaisille sulkutilan ajaksi. Mitä maaliskuussa voi ja saa vielä tehdä?

Käy kirjastossa ja vieraile museossa tai galleriassa

Kirjastoista saa hakea kirjoja ja niitä saa myös palauttaa. Omatoimikirjastot ovat avoinna aamuisin ennen palveluajan alkua. Suosittelemme, että kirjastoissa maksimi asiointiaika olisi 15 minuuttia per kerta – ja muistathan käyttää maskia!

Myös museoissa ja gallerioissa saa vierailla ihan paikan päällä, ne ovat auki kävijämäärä rajoittaen siten että kahden metrin turvavälejä voi noudattaa. Myös näissä vieraillessa suosittelemme vahvasti maskin käyttöä.

Kaupungin museoista löydät tietoa museoiden verkkosivulta

Kuusankoskitalon galleriassa Kymijoen rannalla on esillä kuukausittain vaihtuvia kaikille avoimia näyttelyitä. Katso tiedot näyttelyistä gallerian verkkosivuilta.

Katso elokuvia, kuuntele luentoja tai äänikirjoja, lue lehtiä ja tutustu e-kirjoihin

Verkkokirjastossa on monipuolinen valikoima kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia ja äänikirjoja kaikenikäisille: Kyyti-kirjaston verkkoaineistot. Erityisesti verkossa luettavien aikakauslehtien määrää on lisätty.

Kirjasto järjestää erilaisia virtuaalitapahtumia kevään aikana. Esimerkiksi 19.3. klo 18 alkaen Harri Ahonen pitää luennon Pyhän Olavin retkeilyreiteistä. Digipulmissa kirjastosta saa etädigitukea. Kyyti-kirjastojen yhteinen lukuhaaste on käynnistynyt ja kannustaa lukemaan monipuolisemmin ja enemmän, ja se sopii myös lukuharrastusta vasta aloitteleville. Lisätietoja palveluista, tapahtumista ja aukioloajoista kirjaston verkkosivuilta. Seuraa kirjastoa myös Facebookissa ja Instagramissa.

Kouvolan kaupungin You Tube –kanavalla on katsottavissa kaksi erittäin mielenkiintoista Suomen historiaan liittyvää luentoa, jotka ovat maksuttomasti kaikkien nähtävillä:

Mannerheim ja Heinrichs sodanjohtajina 1939-1945

Terroristien pesä Suomi ja taistelu Venäjästä 1918-1939

Nauti teatterista ja musiikista

Kymi Sinfonietta järjestää musiikinnälkäisille verkkokonsertteja, joista lisätietoa löytyy Kymi Sinfonietan verkkosivuilta ja somesta.

Myös Kouvolan Teatterilta on maaliskuussa tulossa erilaisia maksuttomia digisisältöjä, joista kerrotaan teatterin somessa sekä nettisivuilla . Teatteri järjestää 25.3. kaikille avoimen ja ilmaisen Unelmien performanssi -webinaarin, johon pyydetään ilmoittautumaan etukäteen.

Ulkoile kevätsäässä tai jumppaa kotona

Alakouluikäisten ryhmäliikuntaa ja muita ryhmäharrastuksia saa ja kannattaa jatkaa turvallisuus huomioiden.

Yläkoululaisten ja sitä vanhempien osalta ryhmäharrastukset on keskeytetty kaupungin toimipaikoissa, mutta liikunta ulkona vaikkapa perheenjäsenen tai ystävän seurassa turvavälejä noudattaen on sallittua ja jopa suositeltavaa.

Luistelemaan pääsee edelleen Kuusankosken jäähallin vieressä olevalle tekojäälle. Hiihtääkin vielä voi kauniissa kevätsäässä. Hiihtolatujen hoitoa jatketaan koko Kouvolan alueella niin kauan kuin hanget kantaa ja talvea riittää.

Kouvolassa on myös paljon upeita luontoreittejä, joita on kevään lisääntyvässä valossa kiva kulkea. Niistä löydät lisätietoa kaupungin verkkosivuilta.

Lehtomäen kenttä on sulatettu ja siellä voi käydä perheenjäsenen tai ystävän kanssa pallopelailemassa turvavälejä noudattaen urheiluseurojen harrastusvuorojen ulkopuolella.

Myös kotona jumppaaminen on erittäin kannatettavaa. Liikuntapalvelut järjestävät kaikille avoimia jumppia verkossa. Niistä löytyy lisätietoa liikuntapalveluiden verkkosivuilta.

Nuorisopalvelut on läsnä netissä! Snäppää, tuu Discordiin, tsekkaa Insta tai heitä tekstari!

Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut järjestävät nuorille runsaasti ohjelmaa verkossa. Kaikki nuorisotyöntekijät ovat myös tavoitettavissa puhelimitse, WhatsAppilla, sähköpostilla ja tilojen Instagram-tilien kautta. Älä jää yksin, ota rohkeasti yhteyttä, ohjaajat ovat nuoria varten!

Viime keväänä aktivoitu Discord-nettinuokkari jatkaa toimintaansa. Nettinuokkarissa nuoriso-ohjaajat ovat vuoroittain nuorten tavoitettavissa. Voit jutella niitä näitä, keskustella syvällisiä tai vaikka haastaa ohjaajat pelaamaan!

26.3. perjantaina lähetetään Nuortenkouvolan Youtube-kanavalla NupaTV -livestriimi. Lähetys on Rock Academy-hankkeen päätösjuhla, jossa ovat ensiesityksessä kahden alusta asti mukana olleen bändin musiikkivideot. Lisäksi hankkeen kaikki neljä bändiä nousevat lavalle. Vieraana on legendaarisen Peer Güntin laulaja Timo Nikki.

Etsivä nuorisotyö tarjoaa luotettavan aikuisen, jonka kanssa voi jakaa ajatuksia, huolia ja murheita. Saat ohjausta kuten normaalistikin esimerkiksi toimeentuloon, työelämään ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä siis ihan vaan jutellaksesi päivän kuulumisista. Myös Ohjaamon palvelut päivystävät etänä maanantaista torstaihin klo 13 – 16.

Käytä paikallisia palveluita turvallisesti

Ruokakaupassa, apteekissa ja myös muissa yrityksissä käyminen on sallittua, kun toimii vastuullisesti. Kouvolassa ei toistaiseksi ole tiedossa henkilörajoituksia esimerkiksi yksityisten kuntosalien toimintaan, mutta tilannetta seurataan ja aluehallintovirasto tekee tarvittaessa päätöksiä asiaan jos koronatilanne alueella huononee. Asiasta tiedotetaan silloin myös kaupungin kanavissa.

Muista kuitenkin koronaturvallisuus myös yksityisissä yrityksissä käydessäsi! Vältä ruuhka-aikoja jos voit, muista maski ja pidä turvaväli kaksi metriä muihin ihmisiin.

Eduskunta valmistelee ravintoloiden sulkemista, joka toteutuessaan koskee todennäköisesti myös Kouvolaa. Tämänhetkisten tietojen mukaan ravintoloilla olisi mahdollisuus tarjota noutoruokaa ja myös henkilöstöravintolat saavat olla avoinna.

Hae noutoruokaa jos sitä on tarjolla ja hyödynnä henkilöstöravintoloiden palveluja – tuet samalla paikallista yrittäjää!

Joukkoliikenne toimii normaalisti ja sitä voi käyttää liikkumiseen kuten ennenkin. Joukkoliikenteessäkin on maskin käyttöön vahva suositus ja ruuhkaisimpia aikoja kannattaa sielläkin välttää jos mahdollista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka