Suositukset ja rajoitukset tiukentuivat ainakin kolmeksi viikoksi

Kymenlaakson käynnistyi maanantaina 8.3. vähintään kolmen viikon tiukempien suositusten ja rajoitusten jakso. Kymenlaakson tilanne on kehittynyt paremmaksi viime viikkoina ja

Kymenlaakson käynnistyi maanantaina 8.3. vähintään kolmen viikon tiukempien suositusten ja rajoitusten jakso. Kymenlaakson tilanne on kehittynyt paremmaksi viime viikkoina ja saman suuntauksen halutaan nyt jatkuvan.

– Kymsote, kunnat ja esimerkiksi AVI ovat tehneet nyt ratkaisuja, joilla pyritään säilyttämään nykyisen tilanteen suuntaus samoin kuin myös ennakoivasti vastaamaan siihen riskiin, minkä ympäröivien alueiden huonompi tilanne ja muuntovirusten vaikutus epidemiaan luovat, toteaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä linjasi jo aikaisemmin, että Kymenlaaksossa otetaan käyttöön tiukempia suosituksia hallituksen ohjauksen mukaisesti. Useimmat suosituksista ja muun muassa kuntien tiloihin liittyvistä rajoituksista ovat olleetkin voimassa, mutta nyt kunnissa AVIn päätökset myötä alkoi etäopetus yläkouluille. Lisäksi AVIn päätöksellä myös Kymenlaaksossa yli 6 henkilön tapahtumat ja yleiset kokoontumiset on kielletty maaliskuun ajan. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä antoi jo toissa viikolla samankaltaisen suosituksen myös yksityistilaisuuksien osalta.

Ryhmä muistuttaa jälleen kaikkien osuudesta yhteisen tavoitteen eteen, eli koronaepidemian saamiseksi kuriin.

– Suojaustoimet ja kontaktien vähentäminen on tartuntojen torjunnan ytimessä. Suositukset ja rajoitukset tähtäävät tähän, mutta suurin vaikutus on kuitenkin jokaisen meidän omalla toiminnallamme. Vie vaikutuksen pois etätyöltä tai etäopetukselta, jos sitten kokoonnumme yhteen vapaa-ajalla.

Samoin Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä muistuttaa, että kaikkien, niin yksityisten kuin julkisten, toimijoiden on Kymenlaaksossa huomioitava tartuntatautilain 58 c -kohta. Tämä velvoittaa toimijoita huolehtimaan, että muun muassa heidän tiloissaan on käsien puhdistusmahdollisuudet, tilassa voidaan noudattaa turvavälejä ja toimijat ohjeistavat turvalliseen toimintaan tiloissaan sekä toimijat ovat tehostaneet tilojen puhdistamista.

Kymenlaaksossa voimassaolevat alueelliset rajoitukset ja suositukset ovat luettavissa täältä: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-tilanne-ja-suositukset/

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka