Kouvolan kaupunki on aloittanut koronavalvonnan myymälöissä ja muissa kohteissa

Kouvolan kaupungin terveysvalvonta on aloittanut tällä viikolla tartuntatautilain muutokseen liittyvän valvonnan koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Tarkastuksia tehdään suunnitelmallisen valvonnan yhteydessä sekä

Kouvolan kaupungin terveysvalvonta on aloittanut tällä viikolla tartuntatautilain muutokseen liittyvän valvonnan koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

Tarkastuksia tehdään suunnitelmallisen valvonnan yhteydessä sekä aluehallintoviraston ja Traficomin pyynnöstä. Aluehallintovirasto vastaa ravitsemisliikkeiden tartuntatautilain mukaisesta valvonnasta.

Terveystarkastajat tarkastavat hygieniajärjestelyitä ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia normaalin valvonnan yhteydessä.

Kaikissa asiakastiloissa tulee

• olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä

• olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset

• sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden

• tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista normaalitasosta

Yritysten tulee tartuntatautilain mukaisesti huomioida koronaturvallisuus ja mahdollistaa riittävät etäisyydet ja käsihygienia toiminnassaan.

Tartuntatautilain vaatimuksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia on valtakunnallisesti kerätty aluehallintovirastojen toimesta aluehallintovirastojen verkkosivuille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka