Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirustartuntojen määrä kasvuun Kymenlaaksossa – Kouvolassa seitsemän uutta tartuntaa maanantaina

Koronatartuntojen määrä on lähtenyt kasvuun Kymenlaaksossa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 980 koronavirustartuntaa. Lauantaina todettiin kuusi, sunnuntaina viisi ja maanantaina

Koronatartuntojen määrä on lähtenyt kasvuun Kymenlaaksossa. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 980 koronavirustartuntaa. Lauantaina todettiin kuusi, sunnuntaina viisi ja maanantaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. THL:n mukaan Kouvolassa todettiin maanantaina seitsemän uutta tartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

Edellisellä viikolla koronatilanne oli menossa rauhallisempaan suuntaan ja viikossa todettiin 11 uutta koronavirustartuntaa. Viime viikon luku nousee viikonloppuna todettujen tartuntojen myötä: Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla yhteensä 42 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys. Uusia tartuntatapauksia ja -ryppäitä on jäljitetty ja niiden on todettu olevan lähtöisin muun muassa pääkaupunkiseudulta ja Etelä-Karjalasta. Kyseessä on isojakin samaan perheeseen tai sukuun kuuluvien tartuntaryppäitä. Tartuntoja on saatu myös yksityisistä kokoontumisista, joissa osallistujia on ollut enemmän kuin suositeltu 6 henkilöä.

– Koronatartunnan riski on lisääntynyt viime viikon aikana myös Kymenlaaksossa. Olennaista tartuntojen torjunnassa on tarpeettoman liikkumisen ja muiden kuin välttämättömien kohtaamisten minimoiminen. Nyt ei ole myöskään oikea aika järjestää yksityisiä juhlia ja kokoontumisia, muistuttaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Merkille pantavaa on myös viikonloppuna Vaalimaan rajatestauksessa todettujen positiivisten suuri määrä. Osa näistä koronatartunnoista on todettu Kymenlaaksossa asuvilla henkilöillä, osa asuu muualla.

Yksi tartuntatapauksista on todettu Kymsoten Valkealakodissa. Valkealakodin välittömässä yhteydessä on myös päiväkoti, jossa on myös todettu altistuneita. Asumispalveluyksikön iäkkäistä asiakkaista kaikki rokotteen halunneet on rokotettu kertaalleen ja rokotuskattavuus on erittäin hyvä. Henkilökunnastakin suurin osa on rokotettu ainakin kertaalleen, huomattava osa kahteen kertaan.

Kymsote muistuttaa, että jokaisen, jolla on koronatartuntaan sopivia oireita (väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripuli), tulee hakeutua koronavirustestiin. Koronavirustestiin mennään aina ajanvarauksella.

Ensisijaisesti suositellaan sähköistä asiointia: www.omaolo.fi tai www.koronabotti.fi

Mikäli sähköisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, otetaan yhteyttä puhelimitse Päivystysapuun p. 116 117. Tarkemmat tiedot koronavirustestiin hakeutumisesta: https://korona.kymsote.fi/toimintaohjeet/koronavirustesti/