Kymsote peruu riskiryhmäläisten rokotusajat ensi viikolta – Rokotukset oli tarkoitus toteuttaa AztraZenecan rokotteella

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti myöhään perjantaina iltapäivällä, että varovaisuusperiaatteen mukaisesti se on päättänyt keskeyttää AstraZenecan rokotteen antamisen Suomessa. Keskeytys

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti myöhään perjantaina iltapäivällä, että varovaisuusperiaatteen mukaisesti se on päättänyt keskeyttää AstraZenecan rokotteen antamisen Suomessa. Keskeytys astuu voimaan välittömästi. Päätöksen myötä Kymsote peruu ensi viikolle annetut rokotusajat 18-69-vuotiailta, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila*. Tämän ryhmän rokotukset oli tarkoitus toteuttaa AztraZenecan rokotteella.

Peruttavia aikoja on yhteensä noin pari tuhatta. Kymsote on yhteydessä ajan varanneisiin puhelimitse huomisesta lauantaista alkaen. Ensimmäisenä yhteydessä ollaan henkilöihin, joilla aika olisi ollut maanantaina aamulla. Lisäksi, toisin kuin aiemmin tänään tiedotettiin, niin sairaudelliseen riskiryhmään yksi* kuuluvat eivät myöskään tällä hetkellä voi varata uusia aikoja.

Kymsote odottaa ensi viikolla lisätietoja tilanteesta THL:lta ja tekee sen perusteella arvion, miten ja milloin sairaudelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotuksia on mahdollista jatkaa. Sen sijaan yli 75-vuotiaiden rokotukset jatkuvat suunnitellusti. Näissä on käytössä Pfizerin rokote. THL:n ohjauksen mukaisesti painopiste on tällä hetkellä erityisesti ikääntyneiden rokotusten etenemisen varmistamisessa.

Kymsote tiedottaa asiaan liittyen seuraavan kerran ensi viikolla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka