Maatiaiskissan pennuista saatetaan pyytää jopa 900 euroa – Varausmaksujen perintä varsin yleistä

Kotoilu on lisännyt lemmikkien kysyntää korona-aikana.

Kotoilu korona-aikana on lisännyt lemmikien kysyntää.

– Ihmiset viettävät kotona aikaa ja matkustelu on mennyt niin minimiin, että ihmisillä on aikaa lemmikkieläimelle, sanoo Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Sari Metsälä.

Se on nostanut esille myös villiä pentukauppaa. Hän tietää tapauksia, joissa maatiaiskissan pennuista on saatettu pyytää jopa 900 euroa ja periä varausmaksuja.

– Eläinsuojeluyhdistykseen tulee noin 135 kissanpentua vuodessa. Tällä hetkellä vapaita pentuja ei ole ja jonot ovat pitkät. Pentuja haetaan meiltäkin ympäri Suomea.

Pennusta kiinnostunut haluaisi pennun heti ja kun sitä ei ole tarjolle, se saatetaan hankkia muuta kautta.

– Pentuja tulee enemmän kesästä alkaen koko loppuvuoden.

– Jos pentu hankitaan esimerkiksi Torista henkilöltä, joka pennuttaa kissoja bisnesmielessä kolme kertaa vuodessa, ei ole mitään varmuutta minkälaisen pennun saa tai saako pentua ollenkaan. Luovutettava pentu voi olla umpivilli tai niin sairas, että kuolee. Mitään ei ole tehtävissä, jos sopimusta ei ole.

Eläinsuojeluyhdistys luovuttaa kissoja sopimuksin noin 250 vuodessa uusille omistajille.

Sari Metsälä ynnää, että pentukissan ”normaalit” kustannukset ovat luovutusikään mennessä noin 300 euroa.

Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksestä kissanpennun hinta huhtikuusta alkaen on 200 euroa. Aikuinen kissa maksaa 160 euroa.

– Kun yhdistyksestä luovutamme pennun, se on rokotettu, madotettu, leikattu ja sirutettu. Pentu luovutetaan sisäkissaksi 14-viikkoisena.

Sari Metsälä kertoo, että yhdistyksessä eläimet hoidetaan hyvin.

– Eläinlääkärikulut ovat suuret, vuodessa 70 000–90 000 euroa.

Eläinsuojeluyhdistyksiin tulee 20 000–25 000 kissaa vuosittain. Korona-aikanakaan talteenottomäärät eivät ole kääntyneet laskuun.

– Suuri pelko on, että kun alkuinto on mennyt ja normaalit harrastukset ja matkustaminen alkavat, halutaan luopua kissasta, kun sille ei ole enää riittävästi aikaa. Kissa on kuitenkin tottunut reviiriinsä ja se viihtyy yksinkin. Välttämättä tarjolla ei ole sen parempaa kotia missään muuallakaan.

Sari Metsälän mukaan kissaa ja yleensä lemmikkieläintä ottaessa pitäisi huomioida tilanne myös eläimen kannalta. Eläin ei ole kaupan hyllyltä ostettava tuote, jonka voi hylätä käyttämättömänä.

– Kissan hoidolla on myös hintalappu, joka huomataan vasta myöhemmin kissan ikääntyessä ja terveydenhoitokustannusten noustessa tai oman elämäntilanteen muuttuessa.

Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksellä on oma YouTube-kanava, josta voi seurata eläintalon eläinten kuulumisia.

Linkki videoon, josta voi katsoa viime vuoden tilastoja: https://youtu.be/xuVflGdWWiE

– Kun saisimme yli 100 tilaajaa videokanavalle, saisimme livestreamaus-ominaisuuden käyttöön YouTubessa ja voisimme mahdollisesti aloittaa videolähetykset suoraan eläintalon kissaloista ja oman verkko-osoitteen linkille. Videojulkaisut eläintalolta korvaavat avoimien ovien puuttumista, kun eläinten arki näkyisi kiinnostuneille. Lisäämme maaliskuussa eläintalon arjen näkyvyyttä seuraajillemme sosiaalisessa mediassa. Kseyllä on YouTuben-kanavan lisäksi Instagram- ja Facebook-sivu.

YouTube-kanava: https://www.youtube.com/channel/UCR13DP6vTMbCYqcrV7OPSHQ

Instagram: https://www.instagram.com/kseyry/

Facebook: https://www.facebook.com/kseyry

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka