Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tykkimäellä ajetaan viikonloppuna kansainvälistä rallicrossia – Mukana myös Anjalankosken UA:n kuljettajia

Lähialueen seurat ovat avustamassa kilpailun järjestelyissä ja mukana lukuisilla toimitsijoilla.

RallyX -sarjan osakilpailut 5 ja 6 ajetaan tulevana viikonloppuna Tykkimäen moottoriradalla. Kilpailussa on mukana lähes sata kuljettajaa yhdeksästä eri maasta viidessä eri luokassa crosskarteista supercareihin.

Sarjaan osallistuvat ajoneuvot ajavat täysin fossiilivapaalla BIO100 polttoaineella tai sähköautoilla.

Haastajina ovat kotimaan huippukuljettajat, jotka ovat ilmoittautuneet vain Kouvolan osakilpailuihin.

Mukana Supercar-luokassa on yksi täyssähköauto ja sen lisäksi tapahtumassa on esillä varikolla ja myös näytösajossa radalla maailman nopein rallicrossauto FC1. Huipputehokkaan täyssähköauton kiihtyvyys nollasta sataan kestää 1,5 s ja tehoa löytyy yli tuhat hevosvoimaa.

Anjalankosken Urheiluautoilijoiden kuljettajia on mukana kaksi. Alex Anttila ajaa ensi kautta Crosscar Xtrem Junior luokassa ja kiertää koko RallyX sarjan sekä SM-sarjan. Myös Turpeisen veljekset Joni ja Pauli Kotkasta ja Lauri Halonen Kouvolasta kiertävät koko RallyX-sarjan. Kouvolan kilpailussa mukana myös valkealalainen Tino Niemi

Crosscar Xtrem junior-luokassa onkin nähty huikeaa suomalaismenestystä, sillä sarjan kärjessä on neljä suomalaista mukaan lukien Joni Turpeinen ja Lauri Halonen.

Open2WD luokassa nähdään sarjan ulkomaisten kuljettajien lisäksi kova kattaus kotimaisia nimiä. Luokka on suomalaisille rallicross-seuraajille tuttujen luokkien Autokrossi ja SRC yhdistelmä eli mukana on kaksivetoiset rallicrossautot.

Anjalankosken UA:n Pasi Korhonen on mukana ensi kertaa RallyX-osakilpailussa lauantaina. Korhonen ajoi vuosia SM-sarjaa Autokrossi-luokassa, josta saavutuksena tuli SM hopeaakin. Muutama vuosi sitten autokrossiauto vaihtui uuteen aihioon ja siitä on pikku hiljaa rakennettu kalusto SCR-luokkaan.

– Hyundai Accent:lla on ajettu vasta vähän testiä ja yksi kilpailu. Tänä vuonna tarkoitus olisi ottaa osaa Kouvolan rallicrosseihin, Korhonen kertoo tiedotteessa ja jatkaa, että Kouvolassa onkin sitä poikkeuksellisesti tarjolla reilusti, kun tämän RallyX-kilpailun lisäksi heinäkuun alussa järjestetään kansallinen RX Masters -kilpailu ja heinäkuun lopussa vielä SM-sarjan osakilpailu.

Open 2WD-luokassa ovat mukana myös Valkealasta Anton Seppä ja Jori Seppälä. Supercar-luokassa paikallisväriä tuo Jari Tuuri ja Crosscar XTREM-luokassa Marko Vainikka.

Kilpailun järjestävänä seurana toimii Valkealan Urheiluautoilijat ry yhdessä RallyX-sarjan kanssa.

Lähialueen seurat mukaan lukien Anjalankosken Urheiluautoilijat ovat avustamassa kilpailun järjestelyissä ja mukana lukuisilla toimitsijoilla.

– Viime vuoden tapaan Tykkimäellä tullaan näkemään todella kovatasoiset kilpailut ja vielä kahdesti, kun molempina päivinä ajetaan omat osakilpailut ja ratkaistaan voittajat, uskoo tapahtuman tiedottaja Päivi Mentula.