Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anjalan, Inkeroisten ja Liikkalan VPK:t kisaavat palokuntien SM-kilpailussa: Kisassa on mukana 27 joukkuetta eri puolilta Suomea

Palokuntien suomenmestaruudesta kilpaillaan tänä vuonna lauantaina 27.5 Helsingissä, Messukeskuksessa. Kilpailuun osallistuu 21 yleisen sarjan ja 6 veteraanisarjan joukkuetta ympäri Suomea. Kilpailun teema on pelastustoimi poikkeusoloissa. Kilpailun järjestävät Suomen Palopäällystöliitto ja tämänvuotisena yhteistyökumppanina Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Kilpailujen suojelija on pormestari Juhana Vartiainen. Tapahtuma on hyvä tilaisuus tutustua pelastusalan työtehtäviin sekä vapaaehtoispalokunnan toimintaan. Yleisessä sarjassa ovat mukana Anjalan, Inkeroisten ja Liikkalan VPK:t.

Yleisö on tervetullut seuraamaan taito- ja kalustokilpailua Messukeskuksen sisätiloihin (kulku eteläisen sisäänkäynnin kautta). Varsinaisen kilpailun lisäksi Messukeskuksen alueella on esillä laajasti Helsingin pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien kalustoa sekä tietoa väestönsuojelusta ja onnettomuuksien ehkäisystä. Nähtävillä on myös yksi pelastuslaitoksen kahdeksasta uudesta pelastusyksiköstä eli paloautosta, palomiesslangilla höökistä. Perheen pienimmät voivat testata taitojaan temppuradalla ja taitella oman paloauton. Tapahtumassa on myös hyvä mahdollisuus tutustua pelastusalaan työpaikkana sekä vapaaehtoispalokunnan toimintaan.

Tapahtuma avautuu yleisölle kello 9.30. Veteraanisarjan kalustokilpailu alkaa noin klo 10.10 ja yleisen sarjan taito- ja kalustokilpailut alkavat noin kello 11.00. Palkintojenjako alkaa arviolta kello 16.30.

Kilpailun taustat

Palokuntien suomenmestaruudesta ja kilpailun pääpalkinnosta Jehumaljasta on kilpailtu jo vuodesta 1952 lähtien. Se onkin Suomen pisimpään jatkunut ammattitaitokilpailu.

Kilpailu jakautuu kolmeen osaan: tietokilpailuun, taitokilpailuun ja kalustokilpailuun.

Tietokilpailussa mitataan joukkueen jäsenten tiedollista osaamista.

Taitokilpailussa arvioidaan joukkueen taidollista osaamista ilman ajanottoa.

Kalustokilpailussa mitataan joukkueen kokonaisosaamista hälytyksenomaisessa tehtävässä.

Joukkue, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen eri osakilpailun jälkeen, palkitaan kiertopalkinnolla: Jehumaljalla. Vuodesta 2007 kilpailussa on ollut mukana myös veteraanisarja, jonka kilpailu koostuu kalustokilpailusta. Kilpailun tarkoituksena on kohottaa ja edistää palokuntien tietoja ja taitoja todellisten hälytystehtävien varalle kilpailusuorituksiin valmistautumalla. Tavoite on, että kilpailun voittamiseen tarvitaan sekä tietoa että taitoa yhdistettynä ripeään suoritukseen.

Kilpailutapahtumaan ottaa vuosittain osaa noin 30 palokuntaa ja 250 kilpailijaa sekä lähes 200 järjestelytehtävissä toimivaa.

Ensi vuonna kilpailu järjestetään yhteistyössä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

Kilpailua voi seurata myös striiminä osoitteesta www.youtube.com/stadinbrankkari.