Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anjalan ja Inkeroisten liikunta- ja virkistysalueista laaditaan kehittämissuunnitelma – Nyt kysytään Korian ja Elimäen asukkaiden ajatuksia liikuntapaikoista

Toiveita esitettiin Anjalan entisen koulun alueen kehittämisestä sekä Inkeroisten opistonpuiston ja joen rannan laajemmasta hyödyntämisestä. Alueelle toivottiin myös koirapuistoa, pyöräilyreittejä ja kuntoportaita.

Anjalan-Inkeroisten aktiivipuiston kehittämiskyselyyn saatiin 125 arvokasta vastausta alueen kehittämisen pohjaksi. Tulevaisuuden visiossa aktiivipuistot tarjoavat kaikille avoimet ja maksuttomat liikuntapaikat muiden liikuntapalveluiden ohessa eri puolilla Kouvolaa.

Kouvolan kaupunki toteutti karttapohjaisen kyselyn koskien Anjalan ja Inkeroisten taajamien alueilla sijaitsevia liikuntapaikkoja ja virkistysalueita. Kyselyn avulla saatiin kerättyä asukkaiden mielipiteitä alueen nykytilanteesta ja kehittämiskohteista sekä ideoita alueelle sopivista uusista toiminnoista. Alueelle laaditaan vuoden 2023 aikana kehittämissuunnitelma, joka nivoo yhteen kaikki alueen nykyiset toiminnot ja tulevaisuuden visiot.

Kyselyllä kartoitettiin muun muassa yleisimmin käytettyjä reittejä, joista vastausten mukaan moni sijoittui luonto- ja kuntopoluille tai muodosti alueella rengasreitin. Myös kevyen liikenteen väyliä ja opasteita sekä pysäköintiä koskevia ajatuksia nousi esiin. Vastausten perusteella alueen liikuntapaikkoja hyödynnetään laajasti ja niiden kunnossapitoa ja siisteyttä arvostetaan.

Asukkailta huomionarvoisia kehittämisehdotuksia

Kyselyyn vastanneilta saatiin kehittämisideoita monipuolisesti, aina luontopolkujen opasteiden kunnostamisesta uusiin palloilukenttiin ja skeittiparkkeihin. Toiveita esitettiin entisen koulun alueen kehittämisestä sekä opistonpuiston ja joen rannan laajemmasta hyödyntämisestä. Alueelle toivottiin myös koirapuistoa, pyöräilyreittejä, kuntoportaita ja uimapaikkaa. Leikkipaikkojen osalta esiin nousi toiveita niiden päivityksestä sekä erityisesti isommillekin lapsille sopivista, esimerkiksi parkouriin ja kiipeilyyn soveltuvista välineistä.

Kyselyn kommentit olivat enimmäkseen positiivisia ja kannustavia sekä sisälsivät varteenotettavia kehitysehdotuksia. Vastauksia käytetään apuna alueen suunnittelussa osana Kouvolan liikuntapaikkaverkon kehittämistä.

Uudet kyselyt auki kolmelle alueelle

Seuraavaksi kaupunki haluaa kuulla Korian, Elimäen ja Jaalan asukkaiden ajatuksia paikallisista ulkoilu- ja liikuntapaikoista. Kyselyt ovat auki toukokuun loppuun asti ja ne löytyvät Kouvolan kaupungin verkkosivuilta kouvola.fi/kyselyt. Kyselyihin toivotaan kaiken ikäisten asukkaiden vastauksia ja asukasnäkökulmaa, sillä jokainen alue on yksilöllinen ja suunnittelu tapahtuu alueiden ehdoilla.