Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen entisen Anjalankosken alueella – Luvassa vähemmän viiveitä

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen entisen Anjalankosken alueella. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu, ja samalla myös 4G-yhteydet paranevat. Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 20. maaliskuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 7. huhtikuuta.

Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 31 tukiasemaa seuraavilla alueilla: Anjala, Enäjärvi, Haapala, Inkeroinen, Juhola, Jääränmaa, Kaipiainen, Keltakangas, Kirstinkallio, Marinkylä, Metso, Myllykoski, Ruotila, Saarenmaa, Saittara, Savero, Saviniemi, Silmu, Sippola, Tehtaanmäki ja Utti.

Yhteisverkon tiedotteen mukaan parempien yhteyksien myötä suuret yritykset voivat rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin. Toisaalta korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla.

5G-verkko tarjoaa myös pienille yrityksille entistä paremman mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi ja yhteydenjakoon.

Tiedotteessa todetaan 5G-verkon parantavan käyttökokemusta merkittävästi. Suosiotaan kasvattavat suoratoistopalvelut vaativat verkolta enemmän kapasiteettia, ja uuden 5G-verkon avulla videot, pelit ja sovellukset toimivat laadukkaasti ja pätkimättömästi. Esimerkiksi etätyöt ja pelaaminen onnistuvat paremmin, kun viiveitä on vähemmän ja sovellukset reagoivat välittömästi.