Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa noin 100000 sähkömittaria – Hankinnan arvo on noin 17 miljoonaa euroa

Mittarit mahdollistavat kotitalouksille oman energiankulutuksen seurannan ja hallinnan aiempaa helpommin ja reaaliaikaisemmin.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisen Aidon Oy:n kanssa uusien älykkäiden sähkömittarien hankinnasta, tiedonsiirtopalvelusta ja asennuksesta. Lisäksi Aidon toimittaa Kymenlaakson Sähköverkolle energiamittauksen ja mittaustiedonhallinnan kymmenen vuoden ajan. Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa noin 100 000 sähkömittaria ja hankinnan arvo on noin 17 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson Sähköverkon toimitusjohtaja Jouni Pylvänäisen mukaan Aidon tarjoaa kilpailukykyisen ja nykyaikaisen kokonaisratkaisun mittaustietojen hallinnan toteuttamiseksi.

– Mittalaitteet vastaavat asiakkaidenvaatimuksiin ja IT-järjestelmät toteutetaan hyödyntäen uusinta teknologiaa, sanoo Pylvänäinen tiedotteessa.

Asiakkaille reaaliaikaista kulutuksen seurantaa ja hallintaa entistä helpommin

Mittarit mahdollistavat kotitalouksille oman energiankulutuksen seurannan ja hallinnan aiempaa helpommin ja reaaliaikaisemmin. Sähkönmittauksen merkitys on korostunut energiakriisin myötä ja noussut myös kotitalouksissa tärkeäksi ja ajankohtaiseksi asiaksi. Älykkäät mittausratkaisut helpottavat asiakkaita kulutuksen seurannassa ja kulutusjoustojen toteuttamisessa oman sähköntarpeen mukaan.

– Valittu ratkaisu antaa myös yhtiölle mahdollisuuden kulutus- ja pientuotantotietojen parempaan hyödyntämiseen verkon käytössä ja suunnittelussa, kertoo Verkkopalvelut-yksikön päällikkö Juha Kaariaho.

Hanke käynnistyy tänä vuonna uuden ICT-järjestelmän ja palveluympäristön toteutuksella. Sähkömittareiden asennukset asiakkai painottuvat vuosiin 2025–2026.

Yhteishankinta toi kustannustehokkuutta

Sähkömittarihanke kilpailutettiin yhteishankintana Järvi-Suomen Energia Oy:n ja PKS Sähkönsiirto Oy:n kanssa kerrotaan tiedotteessa.

Aidon toimittaa yhtiöille yhteensä noin 300 000 uuden sukupolven sähkömittaria. Hankinnan kokonaisarvo on yli 50 miljoonaa euroa.

Neljän maakunnan alueella

Kymenlaakson Sähköverkko Oy harjoittaa verkkoliiketoimintaa neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla. Sähköverkko on yli 13 000 kilometrin pituinen ja toimitamme sähköä koteihin ja yrityksiin yli 100 000 asiakkaalle.