Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuutostiellä alkaa noin 12 miljoonan euron remontti: Rautatien ylittävä Korian maantiesilta uusitaan ja valtatietä parannetaan Hevossuon ja Napan liittymien välillä

Rakentaminen on mahdollista aloittaa kesällä 2023. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu kesän 2025 aikana.

Väylävirasto tiedottaa, että Korian taajaman kohdalla on käynnistymässä hanke Valtatie 6:n parantamiseksi. Hankkeessa uusitaan rautatien ylittävä Korian maantiesilta ja parannetaan kuutostietä sillan molemmin puolin uudelle tielinjalle. Hankkeen tiesuunnitelma on hyväksytty, ja maantietoimitus on tarkoitus käynnistää talvikaudella. Rakentamisen suunniteltu aloitusajankohta on kesällä 2023.

Valtatie 6 on yksi Kaakkois- ja Itä-Suomesta pääkaupunkiseudulle ja rannikon satamiin suuntautuvan liikenteen pääyhteyksistä. Tieverkon jäsentelyssä ja valtatien 6 palvelutasossa on nykyisellään puutteita. Kouvolan länsipuolella, Korian taajaman kohdalla on liikenteen pullonkaulaksi jäänyt osuus, joka on tasoltaan heikko verrattuna yhteysvälin muihin osuuksiin.

Liikennettä haittaa erityisesti Lahti–Kouvola-radan ylittävä Korian valtatiesilta. Silta on kapea ja huonokuntoinen ja aiheuttaa riskejä junaliikenteelle. Tien alhaisesta nopeusrajoituksesta johtuen suuri osa liikenteestä kulkee Kouvolaan Korian taajaman läpi alemman luokan tie- ja katuverkossa.

Valtatie 6 parannetaan noin kahden kilometrin matkalla uudelle tielinjalle nykyisen tien länsipuolelle. Tie rakennetaan eteläosassa leveäkaistaiseksi tieksi ja pohjoisosassa normaaliksi valtatieksi. Uusi tieosuus liittyy nykyiseen valtatiehen noin 700 metriä ennen Napan liittymää.

Korian ylikulkusilta korvataan uudella. Uuden ylikulkusillan radan viereiset reuna-aukot toteutetaan pohjoispuolella niin leveinä, että autoliikenne sillan ali valtatien eri puolille tulee mahdolliseksi. Syrjään jäävä nykyinen silta puretaan. Lisäksi hankkeessa katkaistaan Inginmaantien yksityistieliittymä valtatielle ja rakennetaan korvaava yhteys Terästielle ja siltä edelleen seututien 359 kautta Napan liittymään.

– Uusi Korian ylikulkusilta parantaa ajoneuvoliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta leveän poikkileikkauksen ja nykyistä paremman tien suuntauksen ansiosta. Uusi silta palvelee myös valtatien 6 jatkokehittämistä tavoitetilan mukaiseksi keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi, projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen Väylävirastosta kertoo tiedotteessa.

Hankkeen tiesuunnitelma on hyväksytty, mutta ei vielä lainvoimainen. Hanke toteutetaan STk-urakkamallilla, jossa urakoitsija vastaa rakentamisen lisäksi urakan kehitysvaiheesta yhdessä tilaajan kanssa sekä rakentamissuunnittelusta. Urakka kilpailutetaan alkuvuodesta. Maanmittauslaitos käynnistää tietoimituksen hankealueella talvikaudella 2023. Rakentaminen on mahdollista aloittaa kesällä 2023. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu kesän 2025 aikana. Hankkeen kustannusennuste on 12 miljoonaa euroa.