Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvola on varautunut talven kunnossapitoon 71 aurausyksikön voimin

Kouvolan kaupungilla on hoitovastuullaan ajoratoja noin 725 kilometriä, jalankulku- ja pyöräilyväyliä noin 311 kilometriä ja paikoitusalueita 18 hehtaaria.

Kouvola on varautunut talven kunnossapitoon 71 koneen ja aura-auton voimin. Kaupunki huolehtii katujen, jalankulku- ja pyöräilyväylien, pysäköinti- ja muiden yleisten alueiden talvikunnossapidosta asemakaava-alueella.

Talvikunnossapitoon kuuluvat ne toimenpiteet, jotka ovat tarpeellisia talvella kadun pitämiseksi tyydyttävässä ajokunnossa ja turvallisina käyttäjilleen. Kun lunta sataa runsaasti, auraamaan hälytetään 71 aurausyksikköä.

Kouvolan kaupungilla on hoitovastuullaan ajoratoja noin 725 kilometriä, jalankulku- ja pyöräilyväyliä noin 311 kilometriä ja paikoitusalueita 18 hehtaaria.

Pääosan tontin kohdalla olevien jalkakäytävien talvikunnossapidosta on tontinomistajien vastuulla. Maanomistuksesta johtuvia tai lautakunnan päätöksellä kaupungin hoidossa on jalkakäytäviä noin 10 kilometriä.

Liikennealueiden talvikunnossapito pyritään tekemään mahdollisimman paljon varsinaisena työaikana, kello 7–16, tavoitetason mukaisessa järjestyksessä. Jotta keskeiset alueet ovat kunnossa ennen liikenteen huipputunteja, tehdään tarvittaessa töitä myös aamuyön tai illan aikana.

Jalankulku- ja pyöräilyväylät, jalkakäytävät ja pääkadut aurataan ensin, jonka jälkeen aurataan muut alueet tavoitetason mukaisessa järjestyksessä. Tonttikaduille aurauskalusto siirtyy, kun jalankulku- ja pyöräilyväylät sekä pää- ja kokoojakadut on hoidettu.