Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kausivaloja saadaan sittenkin ihastella Kouvolan taajamissa

Teknisen lautakunnan päättämät toimenpiteet alentavat teknisen toimialan energiakustannuksia noin 100 000 eurolla.

Kouvolan kaupunki tavoittelee kuluvan lämmityskauden aikana kolmen miljoonan euron säästöjä energiakustannuksissaan. Tämä tarkoittaa 20 prosentin leikkausta energian vuosikulutukseen. Säästöjä haetaan kaikista kaupungin tiloista ja toiminnasta.

Tekninen lautakunta päätti tekniikan ja ympäristön toimialan energiansäästökohteista torstaina. Päätöksen mukaan toimiala säästää energiaa tulevana talvena seuraavin keinoin:

Ulkovalaistuksen eli katujen ja puistojen valojen syttymis- ja sammumisaikoja säädetään niin, että valot syttyvät lähempänä pimeän ajankohtaa ja sammuvat ennen valoisan ajan alkua.

Ulkovalaistuksessa otetaan käyttöön nk. yhden vaiheen sammutus eli joka kolmas valaisin sammutetaan.

Energiansäästötoimenpiteet otetaan käyttöön 28.11. alkaen.

Lautakunnan päättämät toimenpiteet alentavat teknisen toimialan energiakustannuksia noin 100 000 eurolla.

Lautakunnalle esitettiin säästökeinoksi myös kävelykatu Manskin ja Kuusankoskella sijaitsevan Kauppalanaukion sulanapitojärjestelmien säätämistä minimiin täksi talveksi. Tämä toimenpide päätettiin jättää lautakunnassa yksimielisesti toteuttamatta.

– Lautakunnassa katsottiin, että Manskin ja Kauppalanaukion sulanapitojärjestelmien säätäminen minimiin ei tuo euromääräisiä säästöjä, sillä se lisäisi saman verran talvikunnossapidon kustannuksia. Tämä toimenpide olisi myös lisännyt jalankulkijoiden liukastumisriskiä, tekninen johtaja Hannu Tylli kertoo.

Kausivalaistuksen osalta lautakunta päätyi ratkaisuun, jossa kaupungin kausivalaistuksesta toteutetaan 30 prosenttia talvikautena 2022 niin, että jouluvaloja löytyy mahdollisimman monesta taajamasta edes jonkin verran. Valaistus pidetään päällä 25.11.2022–7.1.2023.