Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi kesän Asuntomessut Loviisassa – Jokaisen asuntomessukodin ikkunasta pilkottaa Loviisanlahti

Kuningattarenrannalle rakentuu 17 omakotitaloa, kaksi paritaloa, rivitalo, puukerrostalo sekä kelluvia taloja.

Ensi kesän asuntomessualueen Loviisan Kuningattarenrannan jokaisen kodin ikkunasta pilkottaa Loviisanlahti. Asuntomessualue sijoittuu Loviisanlahden itäiselle rannalle vain kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Asuntomessut järjestetään 7.7.–6.8.2023.

Kuningattarenrannalle rakentuu 17 omakotitaloa, kaksi paritaloa, rivitalo, puukerrostalo sekä kelluvia taloja. Puukerrostaloon tulee sekä vuokra- että omistusasuntoja, muut kohteet ovat omistusasuntoja.

Yksi keskeisistä teemoista Loviisassa on "merellä on merkitystä".

– Rakentamisen ratkaisuissa on mietitty niin meren läheisyyttä kuin luontoarvojen kunnioitustakin, toteaa Asuntomessujen operatiivinen johtaja Timo Koskinen tiedotteessa.

Pientaloalue rakentuu kumpuilevaan mänty- ja kalliomaastoon. Piha-alueet jätetään mahdollisimman luonnonmukaisiksi. Pientaloalueelle voidaan rakentaa myös yhteiskäyttöön pienvenelaituri. Yhteinen jätepiste edustaa alueen ekologisuutta. Useammassa kohteessa on maalämpö.

– Kuningattarenrannan pientaloalueen omakotitaloista kymmenen on omarantaisia. Myös muista omakotitaloista on merinäköala. Kotien suurista ikkunapinnoista avautuu upea näköala merelle sekä vastarannan vanhaan kaupunkiin, kertoo projektipäällikkö Niina Okkonen Loviisan kaupungin Asuntomessuorganisaatiosta.

Toinen teema on "asunto on enemmän kuin koti": Useat omakotitalot on suunniteltu palvelemaan perheitä läpi elämän. Tilojen muunneltavuus on otettu huomioon. Etätyötilat sijoittuvat monessa kohteessa kodin ulkopuolelle tuoden sekä koti- että työrauhaa. Näin kodit palvelevat myös nykypäivän työskentelymalleja, kun aikaa säästyy ja työmatkaliikenne vähenee.

Kolmas teema, "valaistuksella on väliä", ottaa kantaa pihojen ja yleisten alueiden valaistukseen. Valaistuksessa otetaan huomioon luonto ja näkymät vastarannalla olevasta historiallisesta alakaupungista.