Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inkeroisten monitoimitalon urakoitsijavalinta maanantaina kaupunginhallituksessa

Tilapalvelut teki tarjousten ja arviointien perusteella urakoitsijan valinnan korkeimpien hinta-laatupisteiden perusteella.

Inkeroisten monitoimitalon projekti etenee aikataulussa. Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina korkeimmat hinta-laatupisteet saaneen urakoitsijan valintaa ja päättää siirtymisestä seuraavaan kehitysvaiheeseen.

Inkeroisten monitoimitalo toteutetaan yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu- eli KVR-hankkeena, jossa valittu urakoitsija sekä suunnittelee että myös suorittaa varsinaisen rakennustyön.

Monitoimitalon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa helmi–maaliskuussa 2023, jolloin uusi kouluvuosi alkaisi uudessa rakennuksessa elokuussa 2024.

Urakoitsijan tavoitebudjetti on 25 miljoonaa euroa. Kokonaisbudjetti on 27,5 miljoona euroa.

Hanke käynnistyi helmikuussa, kun urakoitsijoilta pyydettiin osallistumisilmoituksia yhteistoiminnalliseen neuvottelumenettelyyn. Neuvotteluun valittiin kolme urakoitsijaehdokasta. Kevään ja kesän aikana urakoitsijaehdokkaat ovat osallistuneet kohteen suunnitteluun yhteistyössä monialaisen käyttäjäkunnan edustajien kanssa.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että työpajojen jälkeen elokuussa urakoitsijaehdokkaat jättivät tarjoukset. Tilapalvelut teki tarjousten ja arviointiensa perusteella urakoitsijan valinnan korkeimpien hinta-laatupisteiden perusteella, ja esittää kaupunginhallitukselle yhtä toimijaa, jonka kanssa jatketaan kehitysvaiheeseen ja suunnitelmien tarkempaan työstämiseen. Muun muassa rakennuksen pohjaratkaisut tarkentuvat tässä vaiheessa. Marras–joulukuussa päätetään jatkaako urakoitsija myös rakentamisvaiheeseen.

Koska Kouvolan kaupungin tilapalveluilla ei ollut aiempaa kokemusta yhteistoiminnallisesta kokonaisvastuu-urakasta, käytettiin rakennuttajakonsultin apua ja tukea. Kaupungin tiedotteessa tilapalvelujohtaja Katja Ahola kertoo, että muun muassa allianssi- ja muista yhteistoiminnallisista hankkeista kokemusta hankkinut Ramboll Finland Oy:n Maijeli Parppei rakennuttajakonsulttina on ollut erittäin tarpeellinen tuki uudessa toteutusmuodossa.