Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjun tilalla kuivatetaan sipuleita savusaunassa ja opitaan kaiken aikaa uutta valkosipulin viljelemisestä

Enäjärveläistilalla valkosipulin viljeleminen on hyvin pitkälle käsityötä.

Saman suvun omistuksessa vuodesta 1672 lähtien olleella Harjun tilalla Enäjärvellä on vuosisatojen saatossa ansaittu elanto monella eri tavalla. Tilan 16. isäntä Esko Sorsa jatkoi aluksi vanhempiensa jalanjäljissä, eli viljanviljelyn lisäksi tilalla oli lehmiä ja sikoja. Lehmistä kuitenkin luovuttiin varsin pian, ja sikamäärää kasvatettiin. Tilalla on järjestetty vuodesta 1990 lähtien lomatoimintaa, ja Eija-vaimon muutettua tilalle seitsemän vuotta myöhemmin lomatoimintaa kehitettiin edelleen.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskilaakson sisällöt.

Tilaa 6 kk 2,90 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Keskilaakso.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi