Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavolan Kotijuustola ja Mikkelän maitotila tuttuja lähiruokapäivän kohteita

Lähiruokapäivän järjestäjäksi voi ilmoittautua tapahtumapäivään 10.9. asti.

Paavolan Kotijuustola Elimäeltä on osallistunut tänä vuonna 10.9. järjestettävään valtakunnalliseen Lähiruokapäivään alusta asti.

Teemapäivässä yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä.

– Lähiruokapäivänä kannattaa lähteä kiertämään erilaisia tiloja. On tärkeää ymmärtää, miten tuotteita oikeasti tehdään ja että tuotteiden takana on ihan oikeita ihmisiä. Myös järjestäjille on äärimmäisen tärkeää päästä tapaamaan asiakkaista ja saamaan palautetta, Maija-Liisa Paavola kertoo.

Teemapäivänä on tarjolla juustolan omia tuotteita: erilaisia juustoja sekä jugurtteja, joista saa myös maistiaisia. Paikalla on myös yhteistyökumppaneita kuten Raussilan mylly/Raussilan Tähtivilja sekä Puotimaalla, joka myy muun muassa luomukosmetiikkaa.

Lähiruokapäivän vieraat voivat myös päästä tutustumaan tuotantotiloihin ja -prosesseihin.

– Lähiruokapäivä on todella hyvä tapa tuoda maaseudun toimijoita enemmän esille ja lisätä tietoisuutta ruoan tuotannosta. Olisikin mukavaa, että ihmiset uskaltaisivat tulla ihan paikan päälle useamminkin, vaikka varsinaista kauppaa ei ole. Tuotteitahan saa edullisesti suoraan tuottajalta, Paavola toteaa.

Eteläisessä Kouvolassa tapahtuman järjestää myös Maitotila Mikkelä Anjalassa.

Mikkelän maitotilalla on myynnissä jäädytettyä ternimaitoa litran purkeissa sekä tuoretta ja palvattua naudanlihaa. Taunolan pientilan väki myy makkaroita ja tuoretta lampaanlihaa.

Kahviossa on suolaisia ja makeita lettuja sekä muita herkkuja kahvin, teen tai mehun kera. Mahdollisuus on myös tutustua maatilan eläinten elämään.

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa, ja osallistuvia toimijoita riittää ympäri Suomen. Lähiruokapäivä on maku- ja elämysmatka suomalaisen lähiruuan pariin. Päivän aikana pääsee tutustumaan lähialueen ruoantuottajien monipuoliseen kirjoon, aina perinteisistä maatiloista riistayhdistyksiin, pienpanimoihin ja jatkojalostajiin.

Mukaan ovensa avaamaan kutsutaan ruoantuottajien ohella erilaisia maaseudun toimijoita ja yrityksiä aina matkailu- ja elämyspalveluista erilaisiin yhdistyksiin ja ruoka-alan ammattilaisiin.

Osallistuvien tilojen, muiden kohteiden hakutoiminto sekä lisätietoa Lähiruokapäivästä löytyy osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi. Lähiruokapäivän järjestäjäksi taas voi ilmoittautua tapahtumapäivään 10.9. asti osoitteessa www.ostatilalta.fi/ryhdy-jarjestajaksi/.