Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten synttäreillä herkut eivät lopu – Esiintyjinä Siina & Taikaradio-orkesteri, klovni Mutteri ja sirkuskoulu Bravuurin nuortenryhmä

Satavuotias Pelastakaa Lapset juhlii lauantaina Wanhan Rautakaupan kirjahallissa ja piha-alueella Myllykoskella.

Satavuotias Pelastakaa Lapset juhlii lauantaina lasten kanssa yli 50 paikkakunnalla ympäri Suomen. Myllykoskella isot synttärijuhlat järjestetään Wanhan Rautakaupan kirjahallissa ja piha-alueella.

– Esiintyjinä ovat klovni Mutteri, sirkuskoulu Bravuurin nuortenryhmä sekä Siina & Taikaradio-orkesteri, joka on tuttu Pikku Kakkosesta, kertoo Anjalankosken Pelastakaa Lapset -yhdistyksen puheenjohtaja Marja Timonen-Pilli.

– Tarjolla on kaikenlaista herkkua: lettuja, mehua, popcornia ja karkkia... Jaossa on myös ilmapalloja ja yllätyslahja lähtiäisiksi. Kaikki tilaisuudessa on osallistujille maksutonta.

Suuria lastensynttäreitä ovat mukana toteuttamassa ja tukemassa Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö, Kymen Vesi, Miinan Kenkä, Hammastiimi, Kuntosali Geby, K-Supermarket Ruokamylly, Muotitalo Lehto, Jätehuolto E. Parkkinen, Lounaskahvila Inkeroinen, Parturi-Kampaamo Adele, Ravintola Vanha Viiala, ST1- Myllykoski, Guitar Service Harri Mäisti, Umacon Oy ja Osuuskauppa Ympäristö.

– Olemme hyvin kiitollisia ja osin yllättyneitäkin miten auliisti näitä lastenjuhlia ovat yrittäjät lähteneet tukemaan.

Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset kysyivät lapsilta, mitä Suomen suurimmissa synttärijuhlissa olisi hyvä olla. 110 lasta oli yhtä mieltä yhdestä asiasta: herkkuja on oltava. Lisäksi lasten toiveissa oli pomppulinna, kasvomaalaukset ja erityisesti leikkiminen sekä pelaaminen.

– Satavuotiaan järjestömme ytimessä on aina ollut lapsi ja siksi myös suurin juhlavuoden tapahtumamme järjestetään lapsille. Juhlavuonna haluamme myös kiittää niitä lasten sankareita, jotka ovat kulkeneet lasten rinnalla, puolustaen lapsen oikeuksia. On ollut ilo nähdä, miten paikallisyhdistysten vapaaehtoiset ovat lähteneet järjestämään lasten kanssa synttärijuhlia, joissa toiveiden on mahdollista toteutua, kertoo Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Synttärit ovat ennen kaikkea perhejuhlat. Lapset muistuttivatkin toiveissaan, että olisi synttäreillä olisi aina kivaa saada paikalle myös omia sukulaisia.

Suurten Lastensynttäreiden toivotaan paitsi olevan hauska juhla lapsille myös avaavan ovia uusille paikallisille vapaaehtoisille ja jäsenille. Suomalaisena kansalaisjärjestönä Pelastakaa Lasten juuret ovat kansalaistoiminnassa ja vapaaehtoiset ovat olleet tärkeässä roolissa koko satavuotishistorian ajan. Pelastakaa Lapset tuo yhteen lapsen oikeuksia edistävät ihmiset toimimaan ja vaikuttamaan lasten hyväksi kaikkialla, missä järjestö toimii.

– Meillä on satoja sitoutuneita vapaaehtoisia paikallisyhdistyksissämme. Juuri nyt apua tarvitaan. Heikkenevät talousnäkymät ja esimerkiksi hintojen nousu vaikuttavat lapsiperheiden arkeen yhä enemmän. Perheet tarvitsevat monenlaista tukea. Myös sota Ukrainassa on lisännyt avuntarvetta eri puolilla Suomea. Yhdistykset jakavat esimerkiksi ruokalahjakortteja ja harrastetukea avuntarvitsijoille. Haluamme varmistaa, että perheet saavat tukea ja apua paikallisesti haastavissa elämäntilanteissa. Tähän työhön tarvitaan jatkuvasti lisää vapaaehtoisia, muistuttaa Markkula-Kivisilta.