Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri sekä Aleksanteri Hakaniemi tähdittävät MLL Inkeroisten 100-vuotisjuhlia

Vauvapakkausten ensiaskelia otettiin Inkeroisissa, kun tyttökerhossa alettiin valmistaa tehtaan lahjoittamista materiaaleista liiton kaavojen mukaan vauvapakkauksia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Inkeroisten yhdistys juhlii 100 toimintavuottaan lauantaina 20.8. Nuorisokeskus Anjalan pihapiirissä. Esiintyjinä ovat taikuri J-P Pirinen, Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri sekä Aleksanteri Hakaniemi.

Väliajoilla voi seikkailla Anjalan Nuorisokeskuksen radoilla.

– Monipuolinen ohjelma on maksuton, että kaikilla perheillä on mahdollisuus osallistua, kertoo puheenjohtaja Mirella Sydänmaa.Inkeroisten yhdistys on perustettu 26.6.1922. Toiminnan tarkoitusoli jo alusta lähtien lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia.

Toimintamuodot on vaihdelleet eri aikakausina. Alussa oli kerhotoimintaa ja keskityttiin neuvolatoiminnan käynnistämiseen. Vuonna 1923 järjestettiin myös uimaopetusta.

– Alkuvuosina oli tehtävänä käynnistää uusia toimintamuotoja, jotka sitten vakiintuisivat ja siirtyisivät yhteiskunnan hoidettavaksi. Esimerkiksi neuvolatoiminta oli tällaista työtä, kertoo Mirella Sydänmaa.

– Toinen oli vauvapakkaus. Inkeroisissa tyttökerhossa alettiin valmistaa tehtaan lahjoittamista materiaaleista liiton kaavojen mukaan vauvapakkauksia. Syntyi ns. kiertokoritoiminta, jossa vähävaraiset saattoivat lainata neljän kuukauden ajaksi vuorollaan. Hyvä idea, joka on otettu Suomessa laajaan käyttöön. Nykyään jaetaan kaikille äitiyspakkauksia.

Vuonna 1942 perustettiin lastentarha, joka laajeni päiväkodiksi. Tämä toiminta jatkui vuoteen 1979, jolloin Inkeroisiin tuli kaupungin päiväkoti.

Tukioppilastoiminta alkoi vuonna 1975. Sitä toimintaa tuetaan edelleen yhteisellä toiminnalla, pienillä hankinnoilla ja stipendein. Historiaan on kuulunut myös sotakummitoiminta, leikkikentän perustamista ja muuta toimintaa.

Yhdistyksessä on jäseniä 135.

– Tällä hetkellä meillä on toimintana perhekahvila, jota pidetään keskiviikkoisin Päätiellä. Sinne saa tulla rupattelemaan ja leikkimään vapaasti. Järjestämme siellä myös kävijöiden halutessa erilaisia esittelyjä tai luentoja, kertoo Mirella Sydänmaa.

Joulukuussa pidetään joulutapahtuma. Vuosittain on myös yhteinen jäsenretki. Tänä vuonna olimme Puuhaparkissa.

– Toiminnan kehittämiseksi otamme vastaan ideoita ja toiveita. Yhdistystoimintaan otamme myös uusia jäseniä.

MLL Inkeroinen antaa myös lahjoituksia muun muassa Inkeroisten päiväkotiin on lahjoitettu leluja ja pelejä sekä pukkivierailut kahtena vuonna.

– Viime ja tänä vuonna ostettu pienet tehtäväkirjat eskarilaisille. Paikallisia urheiluseuroja olemme tukeneet tarpeen mukaan. Paikallinen VPK ja AaKoo Juniorit ovat myös mukavasti yhteistyössä, kun järjestämme tapahtumia.

– Tukioppilaat osallistuvat keväisin Lapset ensin -keräykseen. Hyväjoulumieli-lahjakortteja jaetaan perheille yhteistyössä neuvolan kanssa.