Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkilöauto ajautui Kuutostiellä Kaipiaisissa rekan kylkeen ja pakettiauton keulaan – Kolme loukkaantui, kaksi vietiin jatkohoitoon

Henkilöauton ja pakettiauton kuljettajien vammat vaativat sairaalahoitoa. Ajoneuvojen rakenteita jouduttiin purkamaan potilaiden pelastamiseksi.

Kolme kuljettajaa kolaroi Kuutostiellä Kaipiaisentien risteyksessä keskiviikkona. Päivystävä palomestari Mika Ruokolainen kertoo, että onnettomuudessa oli osallisena rekka, pakettiauto ja henkilöauto.

– Ajoneuvoja oli osunut toisiinsa, ja ne olivat siinä tiellä epämääräisessä järjestyksessä, Ruokolainen muotoilee.

Komisario Ilari Saarikivi Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että tilanne sai alkunsa henkilöauton kuljettajan ajovirheestä.

– Hän ajoi vastaantulevaa rekkaa kylkeen ja rekan perässä tulleen pakettiauton keulaan, Saarikivi selvittää.

Henkilöauton kuljettaja oli matkalla Kuutostiellä länteen päin, rekka ja pakettiauto sitä vastoin itään. Osalliset ajoivat tilanteessa normaalia maantienopeutta.

Rekka selvisi renkaanvaihdolla

Saarikivi kertoo, että neljästä altistuneesta henkilöstä loukkaantui kolme. Vastoin aiempaa tietoa rekan kuljettaja oli ainoa, joka säästyi vammoilta.

Ruokolaisen mukaan kolmesta loukkaantuneesta kuljetettiin jatkohoitoon kaksi; henkilöauton ja pakettiauton kuljettajat. Molempia pienempiä ajoneuvoja täytyi purkaa, jotta loukkaantuneet saatiin ajoneuvoista ulos.

Myös materiaalista vahinkoa syntyi. Henkilöauto ja pakettiauto vaurioituivat hinauskuntoisiksi.

– Rekka pääsi jatkamaan renkaanvaihdon jälkeen matkaansa, sanoo Ruokolainen.

Päihteillä ei osuutta

Henkilöauton kuljettajaa epäillään alustavasti liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Muita rikosnimikkeitä tapaukseen liittyen ei ole kirjattu.

– Ei epäillä, että päihteillä olisi ollut osuutta tapahtumiin, Saarikivi toteaa.

Tapahtumapaikalla oli noin kahden tunnin ajan käytössä kiertotie, joka kulki Kaipiaisten aseman kautta. Hälytys onnettomuudesta tuli noin puoli kahdelta iltapäivällä.

Päivitetty 13.7.2022: täydennetty ensiuutista poliisin antamilla tiedoilla kello 17.24. Korjattu lisäksi loukkaantuneiden kokonaismäärää, joka oli aiemmin virheellisesti kaksi.