Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa aloitetaan 65-vuotiaiden neljännet koronarokotukset elokuun alussa

Kymenlaaksossa koronaepidemia ole vielä hiipunut toivotulla tavalla.

Kymsote alkaa valmistella koronarokotteen 4. annosten laajentamista uusiin ikäryhmiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ennakkotietoon perustuen. Ensimmäiseksi 4. annosta tarjotaan kaikille 65 vuotta täyttäneille. Tämän jälkeen vuorossa ovat kaikki 60 vuotta täyttäneet sekä 12–59-vuotiaat vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

– Uusien ikäryhmien avaaminen tarkoittaa rokotuskapasiteetin kasvattamista, minkä valmisteluun on nyt ryhdytty. Kesällä koronarokotusrintamalla on ollut hiljaisempaa, mutta odotamme uusien ryhmien tuovan lisää liikettä pisteillemme, sanoo rokotuskoordinaattori Mari Ollas.

Ajanvaraus 65 vuotta täyttäneiden 4. rokotusannoksiin aukeaa tämänhetkisen arvion mukaan elokuun alussa. Kymsote tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa on ollut huolissaan Kymenlaakson viime aikoina hitaasti kehittyvästä koronarokotekattavuudesta.

– Erityisesti kolmas annos on jäänyt monelta vielä ottamatta, mikä on tautitilanteeseen nähden huolestuttavaa. Alle puolet 18–39-vuotiaista kymenlaaksolaisista on käynyt hakemassa kaikki heille tarjolla olevat tehosteannokset, Mäntymaa toteaa ja korostaa, että koronarokote on paras keino välttää vakava tauti.

Kymenlaaksossa koronaepidemia ole vielä hiipunut toivotulla tavalla. Käytössä olevat koronarokotteet suojaavat tehokkaasti myös uusimmilta virusvarianteilta.

– Itse aion ainakin purjehtia heti rokotuspisteelle, kunhan vain ajanvaraus 4. annokselle avautuu.