Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huomioita | Unohdetut pöllipinot

Inkeroisten ns. suoran tuntumassa on ollut jo syksystä 2020 asti muutama pöllikasa. Jääneet/jätetty noin vain uhmakkasti lahoamaan taajamametsänomistajan kyselyistä piittaamatta.

Puukasojen synty juontaa Inkeroistentien reunaan rakennetusta lämpöputkesta. Sen tieltä kaadettiin metrien leveydeltä puusto pois – rajanaapurille ilmoittamatta. Puut kasattiin naapurin metsäpalstalle, sitten siinä vaiheessa luvaten ne tämän käyttöön.

Metsäpalstalla oli paikallisen metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijoiden arvioiden mukaan jo ensiharvennuksen ajat, joten omistaja päätti teettää oman hakkuun nyt putken vieruspalstallakin.

Puukauppa sovittiin metsänhoitoyhdistyksen hoidettavaksi. Toteutus olikin kiitettävän ripeää: puunostaja ei tilityksessä viivytellyt, varsinaisen pystykaupan lisäksi kirjattiin putken tieltä korjatut puut hankintakauppana.

Mutta ne hankintakauppapuut taitavat olla yhä kasoissaan tienposkessa. Unohdettuna? Lahoamassa?

Mitä ja miksi näin?

Metsänomistaja on maksanut metsänhoitoyhdistykselle ostamansa puukauppapalvelun, yhdistyksen pitkäaikaisena jäsenenä vielä. Useasta kyselystä huolimatta mitään vastausta ei ole puukasojen unohduksen suhteen tullut, eipä ostajaltakaan. Kukaan ei tunnu olevan vastuussa.

Metsälaki ei taida näin vähäisiin pöllipinoihin ulottua. Jo kahden talven lumet ovat sulaneet pinojen päältä, monetkohan mahtavat vielä sulaa.

Inkeri Marttila