Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllykosken Ladun maastopyöräilijät talkoilivat uudet pitkospuut Kurkimäelle 

Uudet pitkospuut mahdollistavat turvallisen maastopyörällä ajon ja suositun polun voi kulkea kuivin jaloin.

Sehän meni mallikkaasti, toteaa Tuomas Loiske tyytyväisenä, kun viimeisetkin lankut on saatu paikoilleen.

Myllykosken Ladun maastopyöräilijöiden talkooryhmä rakensi uudet pitkospuut Loiskeen johdolla Myllykosken Kurkimäen metsään, vesitornin ja valaistun kuntopolun välisen polun suo-osuudelle.

– Kahden leveän, vierekkäisen lankun muodostamaa pitkospuu osuutta polulla on yhteensä noin 50 metriä, laskeskelee Loiske.

Uudet pitkospuut mahdollistavat turvallisen maastopyörällä ajon ja suositun polun voi kulkea kuivin jaloin.

– Vanhat pitkospuut olivat jo pahasti lahonneet ja suunnittelimme niiden uusintaa parin vuoden ajan. Sitten meille selvisi, että Anjalankosken aluetoimikunnan kautta olisi mahdollista saada avustusta lankkujen ja kiinnitystarpeiden hankintaan. Teimme asiasta aloitteen sekä tarkan suunnitelman hankkeen toteutuksesta ja aluetoimikunta suhtautui hakemukseemme suopeasti, kiittelee Loiske.

Maastopyöräily kasvattaa suosiotaan

Myllykosken Latu järjestää maanantai-iltaisin maastopyöräily yhteislenkkejä ja lähtöpaikka on pääsääntöisesti Hevosmäen majalla. Pyörälenkki suuntautuu usein myös Kurkimäen metsään, josta löytyy sopivaa polkua maastopyörälle.

– Meidän ryhmässä on eri-ikäisiä maastopyöräilystä kiinnostuneita naisia ja miehiä. Tervetuloa kokeilemaan lajia vaikkapa Ladun vuokrapyörällä, toivottaa Tuomas Loiske lopuksi.