Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllykoskelle muuttaneen Olli Sarpon pihalle sijoitettujen mehiläispesien elämää voi seurata kotisohvalta livestriiminä

Anjalankosken aluetoimikunta päättää myöhemmin syksyllä kerätyn hunajan kohtalosta.

Anjalankosken aluetoimikunta edistää luonnon monimuotoisuutta Myllykoskella kahdella mehiläispesällä. Ne on sijoitettu kirjailija Olli Sarpon omakotitalon pihaan, joka sijaitsee yhteisötila Kamarin naapurustossa. Kohde on yleisölle, asukkaille ja koululaisille mahdollinen tutustumiskohde.

Pesien suuaukon tapahtumia voi seurata livenä verkossa kesän ajan.

Pölyttäjien merkitys luonnon monimuotoisuuden säilymisessä on merkittävä. Anjalankosken aluetoimikunta haluaa edistää luonnon monimuotoisuutta Myllykoskella kahdella mehiläispesällä.

Kohteeseen on asennettu seurantakamera kesän ajaksi, jolloin kaikkien on mahdollista seurata livenä mehiläispesän suuaukon tapahtumia kaupungin YouTube-kanavan ja aluetoimikunnan Facebook-sivun kautta.

Mehiläispesät toimitti kouvolalainen yritys Suomen Kasvualusta Oy, joka perustaa pesät noin vuodeksi kerrallaan, hoitaa pesät ja linkoaa hunajan. Anjalankosken aluetoimikunta päättää myöhemmin syksyllä kerätyn hunajan kohtalosta.

Hankkeen kustannukset ovat yhteensä noin 4 700 euroa, ja ne hoitaa Kouvolan kaupungin ”Aluetoimikuntien avulla kestävän kehityksen toimintamalli osaksi asukkaiden arkea” -hanke, joka saa rahoitusta ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmasta. Kehittämishanke tukee myös Kouvolan kaupungin ympäristöohjelman toteuttamista.

Mehiläispesän elämää voi seurata kesän ajan kaupungin YouTube-kanavalla: