Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fazerin Korian tehtaan valmistuskapasiteetti kaksinkertaistui laajennuksessa – Tehtaalle on palkattu ja koulutettu uutta henkilöstöä

Korian tehtaan laajennus valmistui suunnitellussa aikataulussa kesäkuun alussa.

Fazer vastaa kaurajuomien suosion kasvuun investoimalla valmistuskapasiteetin lisäämiseen. Fazerin Korian tehtaan kaurajuomien tuotantomäärät kaksinkertaistuvat, kun tuotannon laajennus otettiin käyttöön kesäkuun alussa. Lisäkapasiteettia kaurajuomavalmistukseen tuo myös Fazerin alkuvuodesta ostama Trensums Food AB Ruotsissa.

Fazerin teettämän tutkimuksen mukaan kaurajuomien suosio kasvaa Suomessa. 72 prosenttia suomalaisista käyttää kasvipohjaisia juomia vähintään kuukausittain. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on seitsemän prosenttia. Ylipäänsä kasvipohjaiset ruuat kiinnostavat kuluttajia: 63 prosenttia haluaisi syödä enemmän kasvipohjaista ruokaa kuin tällä hetkellä syö.

– Kaurajuomat eivät enää ole marginaali-ilmiö, vaan niistä on tullut koko kansan tuotteita. Kaurajuomat ovat löytäneet paikkansa kaikenikäisten kuluttajien ostoskoreista, kertoo tiedotteessa markkinointijohtaja Lauri Vesala Fazerin Non-dairy-yksiköstä.

Korian tehtaalla valmistetaan muun muassa Fazer Aito Kaurajuomia, jotka sopivat moneen käyttötarkoitukseen maidon tavoin. Raaka-aineena käytetään kotimaista kauraa.

– Kesäkuun alussa valmistunut laajennus helpottaa kauran käsittelyä ja tuplaa kapasiteettimme. Tämä luo pohjaa kaurapohjaisten tuotteiden valikoiman kasvattamiselle ja parantaa kilpailukykyämme, kertoo Fazerilla Non-dairy ja Dairy -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kati Rajala.

Korian tehtaan kapasiteettilaajennus valmistui suunnitellussa aikataulussa epävakaasta tilanteesta huolimatta. Paikallisesti projektilla on myönteisiä vaikutuksia, sillä tehtaalle on palkattu ja koulutettu uutta henkilöstöä.

Fazer valmistaa kaurajuomia Korian lisäksi myös Ruotsin Tingsrydissä.