Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meijerin metsän taiteessa kohtaa maailmantilanteen ajankohtaisuus ja ihmiselämän ajattomuus

Sippolassa on ympäristötaidetta esillä metsässä kolmannen kerran.

Ympäristötaidenäyttely Meijerin metsä 2022 avautui 5.6. Sippolassa. Näyttelyn taiteilijat ovat Riikka Aresalo, Mervi Erkkilä, Elsa Hulkkonen, Kaisa Illukka, Jenni Karhapää & Vesa Taskinen, Anna Kolehmainen, Arja Kärkkäinen, Juho Luukkainen, Maarit Malin-Pötry, Eeva-Liisa Puhakka ja Reijo Puranen.

Meijerin metsään on rakentunut sekä suuria ja näyttäviä teoksia että pieniä, löydettäviä salaisuuksia. Kävijät pääsevät nauttimaan myös metsän ääniin sulautuvista äänitaideteoksista. Teoksissa näkyy niin maailmantilanteen ajankohtaisuutta kuin ihmiselämän ajattomuuttakin.

Ympäristötaidetta on metsässä esillä kolmatta kertaa. Metsässä voi bongata edellisten vuosienkin teoksia, sillä osa töistä on kestänyt aikaa ja säiden vaihtelua, ja on saanut jäädä paikoilleen. Kyläläisten suureksi suosikiksi muodostunut Meijerin metsäpuutarha rakennetaan tänäkin vuonna metsän kulmaan.

Sippolan Meijerin metsä ja sen ominaispiirteenä kyläläisten ja taiteilijoiden yhteinen olohuone ulkona muodostavat ainutlaatuisen ympäristötaiteen näyttelypaikan yhdessä Taidekeskus Antareksen kanssa. Antareksessa on koko kesän esillä vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi lähelle Meijerin metsää valmistuu kesän aikana ulkoteoksille ja musiikille soveltuva amfiteatteri.