Stora Enso tarjoaa tänä kesänä 120 kesätyöpaikkaa Anjalankosken tehtailla

Kesätyöntekijät työskentelevät muun muassa uusiutuvien materiaalien tuotannon tehtävissä, laboratoriossa, kunnossapidossa ja esihenkilötehtävissä.

Anjalan Paperitehdas ja Inkeroisten Kartonkitehdas työllistävät tänä kesänä 120 kesätyöntekijää. Stora Ensossa eri puolilla Suomea työskentelee tänä kesänä yli 800 kesätyöntekijää. Kesätyöntekijät työskentelevät 11 eri tehtaalla ja puunhankinnan paikkakunnilla yhteensä 70 eri tehtävässä.

– Monet kesätyöntekijämme ovat jo aloittaneet kesätyörupeamansa. He pääsevät työskentelemään tehtaillamme muun muassa uusiutuvien materiaalien tuotannon tehtävissä, laboratoriossa, kunnossapidossa ja esihenkilötehtävissä. Kesätyöntekijät ovat aiempina vuosina kiitelleet erityisesti työilmapiiriä ja tehtaiden turvallisuutta, kertoo Inkeroisten Kartonkitehtaan johtaja Antti Veitola.

– Itse olen hyvä esimerkki siitä, miten kesätyöstä voi aueta pidempikin ura yhtiössä. Aloitin nimittäin urani Stora Ensossa vuonna 2004, kun työskentelin kesän Oulun tehtaalla päällystyskoneen konemiehenä. Stora Enso tarjoaa monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuden kehittyä työssä, sanoo Anjalan Paperitehtaan johtaja Matti Lielahti.

Myös hakemuksia, joissa suomen kielen taito ei ole kynnyskysymys, tuli paljon

Stora Ensolla työskentelee paljon erilaisia ihmisiä, erilaisilla taustoilla, mikä nähdään rikkautena. Tänä vuonna Stora Ensolla oli Suomessa auki yhdeksän kesätyöpaikkaa, joissa kielitaitovaatimuksena oli pelkästään englanti. Näin myös kansainväliset osaajat voivat hakea tehtäviä ja työllistyä.

– Hakemuksia tehtäviin, joissa suomen kielen taito ei ole kynnyskysymys, tuli paljon ja selkeästi tämäntyyppiset tehtävät herättävät suurta kiinnostusta. Työmarkkinoilta löytyy paljon kansainvälistä osaamista, sanoo Tero Pesu, Stora Enson Suomen henkilöstöjohtaja.

Kesätyöntekijät tuovat yhtiöön mukanaan myös ajatusten monimuotoisuutta, sillä usein kesätyöntekijällä on tuorein opiskeluista saatu alan tieto ja ideoita esimerkiksi uusiksi työtavoiksi.

– Kesätyöntekijät tuovat yhtiöömme uutta tapaa ajatella, jolloin molemmat oppivat. Olemme joka kesä saaneet erinomaista palautetta erityisesti siitä, että kesätyöntekijämme pääsevät kehittämään omaa ammattitaitoaan ja työyhteisö on kannustava. Myös palkkaa pidetään kilpailukykyisenä, kertoo Pesu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka