Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuripalkinto Jättömaan järjestävälle yhdistykselle – Jättömaa kylässä II saapuu heinäkuussa Sippolaan

Tapahtuma edistää monipuolisesti kulttuurin harrastamista ja tunnettavuutta kotipaikkakunnalla.

Jättömaa ryn puheenjohtaja Ville Viinikainen vastaanotti liikunta- ja kulttuurilautakunnan myöntämän vuoden 2022 kulttuuripalkinnon Kouvola-päivänä. Palkinto on suuruudeltaan 2000 euroa.

– Kansainvälinen ja poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali on järjestetty vuodesta 2010 lähtien yhdistyksen toimesta eri puolilla Kouvolaa heinäkuussa. Tapahtuman ohjelmisto koostuu musiikki-, teatteri-, video- ja mediataide-, performanssi-, runo- ja tanssiesityksistä sekä kuvataideteoksista. Jättömaa kylässä II järjestetään 23.–24.7. Taidekeskus Antareksen ympäristössä Sippolassa, kertoi perusteluista liikunta- ja kulttuurilautakunnan sekä kulttuuripalkintotyöryhmän jäsen Anne Hasu.

Jättömaa on ikärajaton, hyvän tuulen tapahtuma. Se on lähtökohtaisesti ei-kaupallinen tapahtuma.

– Kulttuuripalkintotyöryhmä kiinnitti huomiota tapahtuman poikkitaiteellisuuteen, positiiviseen Kouvolan esille tuomiseen. Tapahtuma on valtakunnallisesti tunnettu, kokoaa artisteja ja eri taiteen alueen tekijöitä ympäri Suomea tapahtumaan, tapahtumalla on jatkuvuutta.

Hasu sanoi, että tapahtuma edistää monipuolisesti kulttuurin harrastamista ja tunnettavuutta kotipaikkakunnalla.

– Tapahtuma kannustaa kulttuurin ja taiteen toimijoita yhteiseen kokoontumiseen ja taiteen ilmaisuun. Se luo osallistujille foorumin tuoda esille taidetta sekä antaa yleisölle mahdollisuuden kokea omakohtaisesti monen eri taiteen lajin taideteokset samassa festivaalissa.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta myöntää palkinnon vuosittain kulttuuripalkintotyöryhmän esityksen perusteella. Työryhmään kuuluivat Selja Kunttu, puheenjohtaja, Jaana Vuorio-Palmumaa, sihteeri ja jäsenet Anne Hasu, Janita Rahikainen sekä järjestöjen edustajana Jaana Ahola.

Kulttuuripalkintotyöryhmä myönsi kunniamaininnan kauppakeskusjohtaja Monica Kuusiselle.

Perusteluiden mukaan Kuusinen on madaltanut kulttuurin harrastamisen kynnystä tuomalla kulttuuria monipuolisesti kauppakeskus Veturissa asioivan yleisön keskelle.

– Eri taiteen lajeja, esimerkiksi musiikkia, tanssia, kuvataidetta ja valokuvataidetta on saatu houkuttelevasti ja helposti saavutettavasti kauppakeskusympäristöön. Ostosreissulla on helppo poiketa näyttelyssä tai jäädä seuraamaan musiikkiesityksiä.