Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuli karkasi risujen poltossa Huovilantiellä – Rakennus säästyi vihreän nurmikkokaistaleen ansiosta

Kymenlaakson pelastuslaitos sai perjantaina kaksi ilmoitusta maastopaloista. Tuli riistäytyi nuotiosta Huovilantiellä Inkeroisten ja Keltakankaan välillä, ja kuloheinikkoa paloi pieneltä alalta.

Päivystävä palomestari Reijo Houni Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että tuuli pyöräytti nuotiota sen verran, että tuli pääsi karkaamaan. Risujen polttaja soitti itse pelastuslaitoksen paikalle.

Tuli ehti myös noin kymmenen metrin päähän lähimmästä rakennuksesta, mutta välissä oli vihreää nurmikkoa, joten se ei levinnyt rakennukseen asti. Pelastuslaitos sammutti palon, joka poltti maastoa noin 60 metriä kertaa 30 metriä.

Hälytys tuli kello 13.12. Varttituntia ennen sitä pelastuslaitos kävi myös Liikkalantiellä savuhavainnon takia, mutta siellä paloi vain hallittu nuotio, jonka sytyttäjä lupasi myös sammutella. Maastopalon vaaraa ei ollut.

Kymenlaaksossa on voimassa ruohikkopalovaroitus. Kuivuuden takia ruohikkopalon vaara on ilmeinen ja tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.