Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvola Big Band soittaa mielenrauhaa Aki Sirkesalon musiikilla – Ola Tynnilää muistetaan syksyn konsertissa

Anjalankoski Big Band -nimellä perustettu orkesteri täyttää ensi vuonna 40 vuotta.

Kouvola Big Bandin harjoitustilassa Myllykosken Seuratalon alakerrassa ovat soineet kevään aikana Aki Sirkesalon kappaleet. Harvinaisempi valinta puhallinorkesterille.

– Olin soittamassa vastaavaa settiä vuonna 2014 Kotka Big Bandin kanssa. En ole mikään Sirkesalon diggaaja, mutta Liisa Lipaksen sovitukset toimivat niin hyvin puhaltimille, että esitin teemamusiikkia myös omalle orkesterille. Aloitimme harjoittelun 2019, mutta korona siirsi konsertin keväältä 2020. Uusi harjoittelukierros alkoi viime syksynä. Nyt konsertti pidetään 11.5., kertoo johtaja Timo Jaakkola.

Kouvola Big Band on soittanut monenlaista musiikkia vuosien varrella kuten Abbaa, Bondia ja lattareita. Sirkesalo on uusi kokemus, myös soittajille. Sirkesalon musiikki on haastavaa soittaa etenkin saksofonisteille.

Solisteiksi valikoituivat Riikka Pelkonen ja Jukka Ritari. Ritarille suurin osa biiseistä oli tuttuja, mutta iskelmäkonserttia ei ole luvassa.

– Kannattaa tulla rohkeasti kuulemaan millaista Sirkesaloa nyt tarjoillaan.

Jaakkola sanoo, että konsertin nimi Mielenrauhaa ei ole viittaus tämän hetken maailmantilanteeseen, vaikka siihen hyvin sopiikin.

– Ukrainan tilanteen haluamme mekin huomioida. Jos tuottoa tulee, lahjoitamme osan Ukrainan sodasta kärsineille lapsille ja nuorille.

Kouvola Big Band on konsertoinut joko Myllykosken Seuratalossa tai Kuusankoskitalossa. Nyt vuorossa on Voikkaasali Kuusankoskella.

– Jos suuri suksee tulee, voimme soittaa myös Myllykoskella.

Kouvola Big Band konsertoi yleensä kerran vuodessa. Korona-aikana soittaminen oli osan aikaa kokonaan seis. Edellinen konsertti oli marraskuussa 2020 Kuusankosken kirkossa.

– Ensi syksylle on tarkoitus rakentaa konsertti orkesterin pitkäaikaiselle, edesmenneelle jäsenelle Ola Tynnilälle.

Ensi vuonna Anjalankoski Big Band -nimellä perustettu orkesteri täyttää 40 vuotta.

– Meillä on vielä alkuperäisestä kokoonpanosta mukana Heikkilän veljekset Timo ja Kimmo sekä Teuvo Kuusisto.