Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omatoimisuunnistusten ”ämpärirastit” ovat enää muisto vain – Keskilaakso-rastit käynnistyivät vilkkaasti

Ensimmäisen kerran kirmaistiin Myllykoskella 80 osallistujan voimin ja toinen kerta veti paria vaille 100 osallistujaa Keltakankaalle.

Kahden koronakevään jälkeen Keskilaaksorastit ovat palanneet normaaliin. Omatoimisuunnistusten ”ämpärirastit” ovat enää muisto vain. Aurinkoiset kevätillat ovat vetäneet hyvin osallistujia huolimatta maastojen lumisuudesta.

Tuo lumisuus on väistetty kahdessa ensimmäisessä tapahtumassa suunnittelemalla radat taajamiin. Ensimmäisen kerran kirmaistiin Myllykoskella 80 osallistujan voimin ja toinen kerta veti paria vaille 100 osallistujaa Keltakankaalle. Kausi avattiin naisten ratamestaroinnilla, sillä Kaisa Järnefelt ja Paula Hirvisaari olivat ensikertalaisina uskaltautuneet urakkaan. Ja hyvinhän se onnistuikin.

Keskilaaksorasteille osallistumisen kynnys on tehty helpoksi. Lyhin rata on helppo ja pituudeltaan 1–2 kilometriä. Sen kyllä ensikertalainenkin selvittää mukavasti. Kun kartta on matkalukemisena, ei lenkille lähtökään ahdista. Iltarasteilla liikunta on olennaista, ei loppuaika, joka sekin on saatavilla. Useimmille tulos ei ole tärkeä, vaikka loppuaikojen vertailuun kavereiden kanssa tuntuu olevan tarvetta.

Keskilaaksorastit jatkuvat joka keskiviikko aina syyskuun lopulle saakka.