Leikkiä, piirtämistä ja lähiluontoa – Erolasten vertaisryhmä alkaa kokoontua Myllykosken Ladun ulkoilumajalla

Myllykoskella on alkamassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin järjestämä vertaisryhmä lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmässä käsitellään vanhempien eroa erilaisten toiminnallisten menetelmien kuten leikkien, piirtämisen ja tehtävien kautta.

Vertaistuki antaa lapsille mahdollisuuden tavata muita samassa tilanteessa olevia lapsia. Ryhmä on avoin kaikille eroperheiden lapsille, eikä haittaa vaikka vanhempien erosta olisi kulunut jo useampia vuosia aikaa.

Ryhmä toteutetaan ulkona ja tehtävissä hyödynnetään lähiluontoa.

– Tulemme esimerkiksi tekemään perhekuvan luonnon materiaaleista ja leikkimään kiitollisuusaarrejahtia metsässä, kertoo koordinaattori Hannaleena Ahtiainen.

Ryhmää ohjaa kaksi MLL Kaakkois-Suomen piirin koordinaattoria, jotka ovat käyneet Kasper ry:n lasten erovertaisryhmänohjaajien koulutuksen.

– Luontoryhmässä on paikalla myös Halla-koira, joka ottaa kaikki lapset iloisesti vastaan häntää heiluttaen. Halutessaan lapset pääsevät tekemään tehtäviä myös koiran kanssa, mutta lasten niin halutessa Halla voi myös katsella lasten touhuja kauempaa.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin viisi kertaa 27.4. alkaen Myllykosken Ladun ulkoilumajalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka