Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Suunnittelusekoilu linjalla 3

VR:n mittavat peruskorjausprojektit Kotka–Kouvola -rataosuudella ovat päässeet yllättämään Kouvolan kaupungin paikallisliikenteestä vastaavat suunnittelijat. Jo viime syksynä 2.9.2021 Keskilaakso uutisoi Inkeroisten 131-vuotiaan asema-alueen uudistumisesta ja työnaikaisista liikennejärjestelyistä: ”Merkittävin tulee olemaan liikenteen katkeaminen alikulkusillan kautta. Maatieliikenne ohjataan kulkemaan Valtatietä Inkeroisten ylikulkusillan kautta”.

No, nyt työt ovat alkaneet, ja edistyvät ripeästi Päätien alikulkusillan uusimisessa. Töiden takia poikkeukselliset liikennejärjestelyt kestävät pitkälle syksyyn. Bussilinja 3 Anjalasta Matkakeskukseen on kulkenut poikkeavaa reittiä ja kiertänyt radan itäpuolella ylimääräisen lenkin Lidlin pihan kautta takaisin Tehtaanmäkeen kunnes on jatkanut varsinaisella reitillään.

Kuljettajien mukaan kiertolenkki on tietänyt matka-aikaan kosolti lisäminuutteja; jatkoyhteydet eivät ole aina enää onnistuneet.

Tämän viikon maanantaina ilmestyi Tehtaanmäelle ”uusi” pysäkki Valtatieltä koululle erkanevan Poikkitien tuntumaan, samaan paikkaan, missä aina ennenkin ovat linja-autot pysähtyneet.

Kaupungin nettisivujen mukaan linja 3 ei enää tee kiertolenkkiä 15.4.2022 lähtien, ja että Valtatiellä tulevat nyt lisäksi käyttöön molemmin puolin Rajakujan lähellä sijaitsevat pysäkit.

Nämä ns. haamupysäkit kartonkitehtaan kohdalla ovat olleet satunnaiskäytössä joskus tilausbusseilla; pitkään aikaan Valtatiellä ei linjabusseja ole ennen tätä kevättä nähty. Nyt poikkeusreitillä liikennöivät linja 3:n ystävälliset kuljettajat ovat jo kyllä pyydettäessä pysähtyneet ei-virallisiksi sanomilleen pysäkeille, jotka nyt sitten ovatkin muuttuneet virallisiksi.

Kaupungin nettisivuilla tosin tiedotetaan nyt Valtatien ja Rajakujan pysäkeistä. Rajakujahan on lyhytaikaisena ”kuopattu” aikoja sitten, tienviitassa kyllä lukee Toikanmäentie. Mahtaako karttatieto olla jäänyt päivittämättä?

Inkeri Marttila