Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesänopeuksiin siirrytään tällä viikolla Kymenlaaksossa – Jos ajaa talvisilla teillä, ei kannata kiirehtiä renkaiden vaihtoa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poisto aloitetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella Kymenlaaksossa keskiviikkona 13.4. Muutoksen ajankohtaa voidaan tarvittaessa kuitenkin paikallisesti lykätä sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Koko maassa on määrä palata kesäajan nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Nopeus tilanteen tasalle

Vaikka kesänopeuksiin siirrytäänkin, voi turvallinen ajaminen edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi. Talvi on ollut kaakossa erityisen runsasluminen ja sulamisvesien suuri määrä lisää riskiä liukkauteen etenkin aamun tunteina. Talven jäljillä monilla teillä voi myös olla päällysteessä halkeamia tai muita vaurioita.

Liikennemerkissä oleva lukema on suurin sallittu nopeus, jota ei saa ylittää, mutta jonka alle kannattaa ajaa, jos keli sitä vaatii. Myös polttoainetta tai sähköä säästyy, jos ajaa rauhallisesti.

Renkaat olosuhteiden mukaan

Kesällä 2020 voimaan tulleen tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, 1.11.–31.3. välisenä aikana. Nastarenkaiden sallittu käyttöaika on marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Muunakin aikana talvirenkaita (nasta tai kitka) saa käyttää, jos sää- tai keliolosuhteet sitä edellyttävät.

Kesärenkaiden vaihtoa kannattaakin pohtia oman ajoympäristön mukaan. Jos ajaa talvisilla teillä, ei kannata kiirehtiä vaihtamisen kanssa.