Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvola–Kotka/Hamina-ratahankkeessa paljon siltakohteita – Keltakankaan alikulkusillan paalutukset tuovat häiriöitä liikenteeseen

Kouvola–Kotka/Hamina-ratahanke tekee tulevana kesänä useamman siltakohteen. Siltoihin kohdistuvilla toimenpiteillä edistetään hankkeen tavoitetta nostaa rataosuuden akselipainoa 25 tonniin.

Seitsemän eri siltakohdetta niputtava urakka käynnistyy Keltakankaan alikulkusillan paalutuksilla. Keltakankaan alikulkusillan kohdalla on 5.4. alkaen olleet liikenteenohjaajat opastamassa liikennettä. Liikenne joudutaan myös ajoittain katkaisemaan siltatyömaalla tehtävien paalutustöiden ajan. Järjestelyjen kesto on noin viisi päivää.

Silta ja sen kuivatusjärjestelmä uusitaan kokonaan. Paalutustyöt saadaan valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä. Uusi silta on käytössä 31.10.

Hankkeen tiedotteen mukaan Myllyojan ratasillalla puolestaan uusitaan sillan tukiseinä, mikä parantaa radan stabiliteettia, kun sillan tulopenkereitä vahvistetaan. Urakkaan kuuluu myös Myllykosken alikulkusillan otsamuurin ja sillan kannen välisen sauman parantaminen.

Inkeroisten uuden alikulkusillan rakennustyöt käynnistyivät maaliskuussa. Lisäksi alueella on jo aloitettu materiaalikuljetukset sähköratatöihin ja päällysrakennetöihin liittyen.

Inkeroisten liikennepaikka kokee tänä vuonna ison muodonmuutoksen. Inkeroisissa uusitaan alikulkusilta, lisäksi asema-alue muokataan vastaamaan nykyvaatimuksia muun muassa esteettömyyden osalta. Sähköratarakenteita ja ratapihan valaistusta uusitaan tänä vuonna. Tänä vuonna jatketaan myös viime vuonna aloitettua turvalaitteiden uusimista, joka valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2023.

Sillan rakennusurakka käynnistettiin maaliskuussa. Rakentaminen näkyy jo alueen liikenteessä, sillä kulku sillan ali on katkaistu ajoneuvoliikenteeltä. Jalankulun ja pyöräilyn väylä pyritään pitämään auki koko urakan ajan, mutta lyhyitä katkoja voi olla tiedossa tiettyjen työvaiheiden, kuten vanhan sillan purkamisen ja uusien siltalohkojen siirtojen aikana. Kesä–heinäkuussa aloitetaan myös sillan alla kulkevaan tiehen liittyviä muokkaustöitä. Töistä ei aiheudu nykyistä enempää liikennejärjestelyitä.