Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inkeroisiin ja Myllykoskelle polkupyöräkatoksia ja runkolukittavia pyörätelineitä – Katosten rakentaminen aloitetaan syksyllä

Kouvolan joukko- ja pyöräliikenteen yhteensovittamishanke astuu askeleen eteenpäin, kun suunnitelmat ensimmäisistä, uusista polkupyöräkatoksista tulevat teknisen lautakunnan käsittelyyn 5. huhtikuuta.

Kuusankosken ja Voikkaan keskustojen sekä Myllykosken ja Inkeroisten linja-autoasemien uusista polkupyöräkatoksista on laadittu katu- ja yleisen alueen suunnitelmat.

Suunnitelmissa on esitetty rakennettaviksi katokset, jotka varustetaan usealla runkolukituskiinnityksen mahdollistavalla metallikaarella.

Polkupyöräkatosten kustannusarvio on 45 000 euroa (alv 0 %), joka sisältää myös suunnittelun ja rakennuttamisen kustannukset. Katosten rakentaminen aloitetaan syksyllä.

Suunnitellut katokset ovat osa Kouvolan kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämissuunnitelmaa 2021–2030. Vuonna 2021 valmistuneessa suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä, joiden avulla kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita Kouvolassa pyritään parantamaan sekä lisäämään näiden osuutta erityisesti lyhyillä matkoilla vuoteen 2030 mennessä.

Suunnittelua ohjaavana lähtötietona käytettiin elokuussa 2021 valmistunutta selvitystä joukko- ja pyöräliikenteen yhteensovittamisesta Kouvolassa, joka sisältää myös erityisesti bussipysäkkien yhteyteen sopivan pyöräliityntäpysäköinnin kehittämisohjelman.

Kaupunki sai alkuvuodesta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta 89 500 euroa avustusta 15 pyöräpysäköinnin parantamiskohteeseen.

Kyseessä on ensimmäinen osa Kouvolan joukko- ja pyöräliikenteen yhteensovittamishankkeesta. Hankkeessa rakennetaan polkupyöräkatoksia tai runkolukittavia pyörätelineitä bussipysäkkien yhteyteen. Nyt lautakuntakäsittelyssä on yksi osa kokonaisuudesta. Kaikki 15 kohdetta valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä. Traficomin avustus kattaa 50 prosenttia koko hankkeen kustannuksista.