Aluetoimikunta hankki VR-lasit Myllykosken kirjaston ja NuortenTalon käyttöön

Anjalankosken aluetoimikunta on hankkinut Myllykosken kirjaston ja samassa rakennuksessa toimivan NuortenTalon käyttöön kannettavat VR-lasit. Hankitut lasit toimivat itsenäisesti ilman tietokonetta ja sisältävät kosketusohjaimet.

– Paljon kiitoksia aluetoimikunnalle nuorten puolesta mahdollisuudesta päästä kokeilemaan maksutta tällaista uutta tekniikkaa, sanoo nuoriso-ohjaaja Taru Raitio.

VR-laseja ei lainata kotiin, vaan niitä voidaan käyttää paikan päällä kirjastossa ja nuorisotilassa.

– Laitteen käytölle ei ole vielä päätetty tarkkaa aikataulua, mutta se ajoittuu kirjaston palveluaikaan, jolloin henkilökuntaa on paikalla, ei omatoimiaikaan, sanoo kirjastovirkailija Vili Pitkälahti.

Aluetoimikunta on hankkinut laitteelle valmiiksi kolme peliä. VR-laseja voidaankin käyttää muun muassa erilaisten liikkumaan aktivoivien pelien pelaamiseen.

– Mutta niitä voidaan hyödyntää myös esimerkiksi opetukselliseen käyttöön erilaisten virtuaalimaailma-sovellusten kautta, kertoo Pitkälahti.

Kouvolassa on ollut käytössä VR-laseja pääkirjastossa ja NuortenPaikassa.

– Halusimme aluetoimikunnassa tuoda lisää mahdollisuuksia myös paikallisten nuorten lähettyville, toteaa Anjalankosken aluetoimikunnan viestintävastaava Veli-Pekka Kelloniemi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka