Kymenlaakson Sähköverkko varautuu kevätmyrskyyn

Kymenlaakson Sähköverkon tiedotteen mukaan ennusteet kertovat, että lauantaina 26.3. Kymenlaakson Sähköverkon alueella puhaltaa tuuli myrskylukemissa. Etenkin alueen itäosissa on todennäköisyyksiä jopa 22–24 m/s puuskiin. Talviset olosuhteet vaikuttavat jonkin verran myrskyn vaikutuksiin. Kun puissa ei ole lehtiä ja maa on edelleen jäässä, puuvauriot eivät ole yhtä mittavia kuin esimerkiksi kesäolosuhteissa. Etenkin yli 22 m/s lukemissa puuvauriot ovat kuitenkin todennäköisiä ja vaikutuksilta sähköverkkoon tuskin vältytään.

Kymenlaakson Sähköverkko on nostanut valmiustilaa ja varannut lisäresursseja vikapalveluun, sähköverkon käyttökeskukseen sekä sähkövaurioiden korjaukseen.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydetään ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroon. Vikapalvelu palvelee ympäri vuorokauden. Vikapaikoista voi ilmoittaa myös verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella: tee vikailmoitus. Sähkönjakelun tilannetta voi seurata tilannekartalta: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule tiedotteen mukaan itse koskea, eikä puita pidä ryhtyä poistamaan omatoimisesti sähkölinjojen päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Vikapalvelu palvelee ympäri vuorokauden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka