Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anjalan, Tehtaanmäen, Saviniemen ja Kaipiaisten koulujen nimet lakkautetaan hallintoja yhdistettäessä – Koulujen toimipisteet säilyvät

Seitsemän Kouvolan koulua lakkautetaan hallinnollisesti. Muutos ei vaikuta koulurakennusten olemassaoloon tai koululaisten arkeen, mutta helpottaa oppilaiden ja henkilöstön tietojen käsittelyä, lukujärjestysten tekoa ja Wilma-viestittelyä huoltajille.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 30.3.

Kouvolan kouluverkkoa on viime vuosina tiivistetty ja kouluja yhdistetty hallinnollisesti. Toimenpiteitä on tehty osana perusopetuksen kehittämissuunnitelmaa, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi 2019.

Hallinnollisesti on yhdistetty jo Utin ja Kaipiaisten koulut. Koulut toimivat eri yksiköinä Utin kouluna ja Kaipiaisten kouluna, mutta niitä johtaa sama rehtori.

Henkilöstön työnteon selkeyttämiseksi tilanne halutaan ratkaista lakkauttamalla pääkoulun yhteyteen liitetyt koulut. Tällöin toimintaan jää vain yksi hallinnollinen koulu.

Koulujen toimipisteet säilyvät edelleen ennallaan eli yksiköitä ei lakkauteta.

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että seuraavat koulut lakkautetaan hallinnollisesti 1.8.2022 alkaen:

Anjalan ja Tehtaanmäen koulut. Inkeroisten yhtenäiskoulu toimii jatkossa kolmessa toimipisteessä: Inkeroinen, Anjala Ummeljoella ja Tehtaanmäki, kunnes uusi monitoimitalo valmistuu, arviolta syyslukukaudella 2024.

Saviniemen koulu. Myllykosken yhtenäiskoulu toimii jatkossa kahdessa toimipisteessä: Myllykoski ja Saviniemi.

Kirkonkylän koulu. Valkealan yhtenäiskoulu aloittaa toimintansa samana ajankohtana.

Kaipiaisten koulu. Utin koulu toimii jatkossa kahdessa toimipisteessä: Utti ja Kaipiainen.

Pilkan koulu. Kymintehtaan koulu toimii jatkossa kahdessa toimipisteessä: Kymintehdas ja Pilkka.

Niinistön koulu. Jokela-Niinistön alakoulu toimii jatkossa kahdessa toimipisteessä: Jokela ja Niinistö.