Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylien toiminta-avustus ja kohdeavustus, yksityistieavustukset sekä maaseudun ja muiden haasteellisten alueiden kehittämisrahoitus ovat haettavissa

Kylien toiminta-avustus, kylien kohdeavustus, yksityistieavustukset sekä maaseudun ja muiden haasteellisten alueiden kehittämisrahoitus ovat haettavissa.

Rekisteröityneelle kyläyhdistykselle voidaan myöntää toiminta-avustusta. Tänä vuonna kylätoimintatyöhön myönnettävän avustuksen määrä on 450 euroa.

Kyläyhdistykset voivat hakea myös harkinnanvaraista kylien kohdeavustusta, jota voi hakea pieniin hankkeisiin, jotka eivät saa avustusta muualta. Hyväksyttävä kustannusarvio on enintään 1 700 euroa ja avustus on enintään 1 020 euroa.

Kohdeavustukset ovat haettavissa ympäri vuoden.

Kouvolan kaupunki myöntää rahoitusta maaseudun ja haasteellisten alueiden elinvoimaisuutta ja asukkaiden hyvinvointia edistäviin hankkeisiin (MAHA-raha). Rahoitusta myönnetään entisen Anjalankosken, Kuusankosken ja Kouvolan alueille. Jaalan, Elimäen ja Valkealan alueet voivat hakea avustusta JEV-säätiöltä.

Rahoituksen myöntää hakemuksesta Kouvolan tekninen lautakunta. Rahoitusta voidaan myöntää vain määrärahan puitteissa.

Hakijana voi olla oikeustoimikelpoinen yhteisö. Rahoitusta voidaan myöntää hankkeeseen, jolle kaupunki ei ole myöntänyt muuta tukea tai avustusta. Tuen määrä on enintään 50 prosenttia tuettavan hankkeen tai toimenpiteen hyväksyttävistä kustannuksista. Tuen määrään vaikuttavat määräaikaan mennessä saapuneet hyväksyttävät hakemukset ja niiden hyväksyttävät kustannukset.

Rahoitusta tulee hakea ennen hankkeeseen tai toimenpiteeseen alkamista.

Tekninen lautakunta myöntää yksityisteille kunnossapito- ja perusparannusavustuksia. Yksityistieavustusten määräraha on tänä vuonna 550 000 euroa. Yksityistieavustusta voi hakea yksityistien tiekunta.