Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kannanotto: Eläkeliiton Elimäen yhdistys vaatii terveyspalveluiden järjestämistä Elimäelle

Eläkeliiton Elimäen yhdistys on huolissaan terveyspalveluiden poistamisesta Elimäellä. Lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanotto sekä laboratoriopalvelut on lopetettu.

Elimäen kirkonkylän ja ympäröivien kylien asukkaiden ikärakenne painottuu yhä enemmän vanhuksiin. Varsinkin heille terveysaseman ja laboratorion sijainti omalla paikkakunnalla on erittäin tärkeää. Laboratorion näytteidenottojen siirtämisellä kotisairaanhoidolle ei saa kuormittaa sen toimintaa.

Etäisyydet kyliltämme kaupungin muihin terveysasemiin ovat kohtuuttoman pitkät. Julkinen liikenne on vähäistä ja aikataulullisesti usein sopimatonta. Kaikilla ei ole omaa autoa eikä omaisia tarjoamassa kyytiä. Taksikyyti lääkärissä, sairaanhoitajalla tai laboratoriossa käyntiin kuormittaa pienituloisen ikäihmisen kukkaroa sekä yhteiskunnan varoja KELA-kustannusten muodossa.

Kaikilla ikäihmisillä ei ole nettiyhteyksiä, joten puhelimella asiointi ajan- ja taksinvarauksessa on säilytettävä. Lähialueen taksin tilaamiseen on oltava nykyistä selvemmät ohjeet ja palvelunumerot tilattaessa KELA-kuljetusta.

Perustetun Hyvinvointialueen tärkein tavoite on taata kaikille kattavat terveyspalvelut asuinpaikkakunnasta riippumatta.