Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohenna Kouvolaa ja kerro hankeideat Anjalankosken ja Elimäki-Korian aluetoimikunnille – Parhaat ideat toteutetaan kesän ja syksyn aikana

Kouvolassa on luonnon monimuotoisuus -hankerahaa 75 000 euroa ja aluetoimikuntien hankerahaa 79 512 euroa.

Millaisia hankkeita toivoisit toteuttavaksi Kouvolassa ja omalla asuinalueellasi? Ollakseen toteuttamiskelpoinen hankeidean on kohdistuttava koko Kouvolan, asuinalueesi tai kyläsi yhteiseksi hyväksi.

Esimerkkejä hankkeista ovat nurmikoiden muuttaminen niityksi, viljelylaatikot, luontopolun kunnostaminen tai kuntoportaiden rakentaminen. Aluetoimikuntien toimesta toteuteaan parhaat ideat kesän ja syksyn aikana.

Kohenna Kouvolaa -kyselyyn voi vastata sähköisesti Kouvolan kaupungin verkkosivulla osoitteessa https://www.kouvola.fi/kyselyt tai kirjastoissa vastaamalla kyselylomakkeeseen. Kysely on avoinna 20.3. asti.

Osallistuvan budjetoinnin määräraha 154 512 euroa

Kohenna Kouvolaa -kysely on osa Kouvolan kaupungin osallistuvan budjetoinnin kokeilua, jossa asukkaat voivat kertoa omat hankeideansa Kouvolan aluetoimikunnille. Kouvolan kaupungilla on tänä vuonna sekä ympäristöministeriön luonnon monimuotoisuus -hankerahaa 75 000 euroa että aluetoimikuntien hankerahaa 79 512 euroa.

Kouvolassa on viisi aluetoimikuntaa ja aluetoimikuntien vuosittainen Kouvolan kaupungin myöntämä hankeraha jakautuu alueittain asukasluvun suhteessa. Anjalankosken aluetoimikunta saa 13 581 euroa, Elimäki-Koria aluetoimikunta 7 342, Keskusta-alueen aluetoimikunta 28 833, Kuusankoski-Jaala aluetoimikunta 19 103 ja Valkealan aluetoimikunta 10 653 euroa.

Aluetoimikuntien tehtävänä on alueensa kehittämishankkeiden ja hyvinvoinnin sekä paikallisen toiminnan ja kulttuurin edistäminen ja tukeminen. Aluetoimikuntaan on valittu kahdeksan jäsentä ja varajäsenet.

Hankeideoita arvioidaan asukkaiden työpajoissa

Kyselystä saatuja hankeideoita arvioidaan asukkaille järjestettävissä työpajoissa, jotka koronatilanteen takia järjestetään Teamsissa. Työpajojen sisältöjä ja aikataulua tarkennetaan kyselyn tulosten mukaan.