Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki muuttaa yhteistyössä Korian Ponnen kanssa Kallioniemen lähialuetta isojen tapahtumien pitopaikaksi – Osa suunnitelmista toteutumassa jo tänä vuonna

Kymenkujan varrella sijaitsevan matonpesupaikan ja Korian vesistökeskuksen alueita on myös mahdollista kehittää kaikille avointen virkistyspalveluiden keskittymänä.

Kallioniemen lähialueen muutossuunnitelmat etenevät Korialla. Työtä tehdään alueen suurimman toimijan Korian Ponnen kanssa. Kaupungin tavoitteena on, että ainakin osa alueen muutossuunnitelmista olisi mahdollista toteuttaa jo tämän vuoden aikana.

Alueelle laaditussa yleissuunnitelmatyössä tutkittiin tanssilavan lähiympäristön hyödyntämismahdollisuuksia erilaisten messujen ja suurikokoisten tapahtumien pitopaikkana. Lisäksi tarkasteltiin erilaisia pysäköinnin ja virkistysalueiden toteutusvaihtoehtoja. Selvitystyön perusteella todettiin, että alueen nykyinen maankäytöllinen tilanne on vanhentunut, eikä se mahdollista suunnitelmien joustavaa toteuttamista.

Tulevaisuudessa Kymenkujan varrella sijaitsevan matonpesupaikan ja Korian vesistökeskuksen alueita on myös mahdollista kehittää nykyistä monipuolisempana yleisten, kaikille avointen virkistyspalveluiden keskittymänä.

Vesistökeskuksen alueelle on laadittu erillinen kehittämissuunnitelma vuonna 2018, joka luo perustan alueen tarkemmalle suunnittelulle ja toteutukselle. Samassa yhteydessä on tarkoitus kunnostaa ja täydentää Kymijoen rannassa kulkevaa ulkoilupolkua, joka yhdistää vesistökeskuksen radan pohjoispuolella sijaitsevaan Pioneeripuistoon.

Vireillä olevassa asemakaavahankkeessa muokataan lisäksi katu- ja korttelialueiden rajauksia, sillä kaupungin tavoitteena on parantaa alueen katujen liikenneturvallisuutta muun muassa jatkamalla Koriantieltä alkavaa kevyen liikenteen väylää Kyntäjäntielle asti. Samassa yhteydessä on tarkoitus muotoilla Tanssilavantiehen liittyvien katujen risteysalueita siten, että niille ei ohjaudu tarpeetonta läpiajoliikennettä.

Alueen muutossuunnitelmat mahdollistava asemakaavahanke on edennyt nyt teknisen lautakunnan käsittelyyn. Jos lautakunta hyväksyy suunnitelman, niin se asetetaan julkisesti nähtäville maalis–huhtikuuksi. Kaupungin tavoite on, että ainakin osa alueen suunnitelmista olisi mahdollista toteuttaa jo vuoden 2022 aikana.