Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvilomaa vietetään monessa perheessä viikolla 9 – Jos ei keksi mitään tekemistä, kannattaa katsoa nämä menovinkit

Talvilomatekemistä, etenkin ulkoiluun liittyvää on hyvin tarjolla Keskilaakson alueella. Lunta on tänä vuonna tavanomaista enemmän, joten esimerkiksi laturetket hiihdetään. Luistelua varten jääalueita on eri taajamissa. Hiihtolatujakin riittää.

Jos ulkoilu ei innosta, voi käydä esimerkiksi Inkeroisten uimahallissa tai kokeilla keilailua Myllykosken keilahallilla. Kouvolan kaupungin palveluissa on suunniteltu monipuolista tekemistä kaikille talvilomaa viettäville.

Alla toimituksen tietoonkerrottuja talvilomaviikon 9 menovinkkejä. Listaa täydennetään, kun toimituksen tietoon tulee tapahtumia.

Laskiaistapahtuma Anjalassa

Anjalan Elää järjestää koko perheen perinteisen laskiaistapahtuman 1.3. kello 17.00–19.00 Ravintola Bar’kkin piha-alueella. Ohjelmassa on muun muassa laskiaismäki, SPR Sippolan osaston nallesairaala, Inkeroisten Ladun kanssa lumiukkojen tekoa, Anjalan VPK:n kalustoesittelyä, vetokoiria ja Janne Kanervan Historic-sarjan ralliauto näytillä.

Anjala Elää ry:n grillistä saa ostaa kuumaa makkaraa ja kioskista laskiaispullaa, kahvia ja mehua. Tapahtumaa on tukemassa joukko paikallisia yrityksiä.

Laskettelemaan Elimäelle ja Mielakkaan

Elimäki Haukkavuoren laskettelurinne on avoinna tiistai- ja torstai-iltaisin kello 17.00–20.00 sekä lauantaisin kello 12.00–15.00 ja sunnuntaisin kello 12.00–16.00.

Mielakan Rinnekeskuksesta löytyy paljon tekemistä lomalaisille. Hiihtokoulun puolesta on monenlaisia kursseja niin lapsille kuin aikuisillekin. Kursseista Wenerin Lumikerho on suunnattu perheen pienimmille, 4–7-vuotiaille lapsille.

Torstaisin on Supertorstai-tarjouspäivä, jolloin hissilipun sekä vuokrauksen saa alennettuun hintaan sekä perjantaisin 2. ja 3. asteen opiskelijat pääsevät nauttimaan hissilipuista sekä vuokrauksista puoleen hintaan.

Mielakassa on myös tapahtumia hiihtolomaviikolla. 26.2. on KOSB Open tapahtuma, jossa on luvassa yhdessä laskemista, kilpailuja sekä upeita palkintoja. 4.3. on Yömäki, jolloin mäki on auki kello 12–24.

Aamumäessäkin on väkeä riittänyt. Aamiaisbuffet ja aamun auki olevat rinteet ovat vetäneet hyvin aamuvirkkuja. 5.2. ollut Yömäki oli myös oikein onnistunut ja suosittu tapahtuma. Huomaa myöhäisen aukioloajan olevan varsinkin nuorison suosiossa.

Mielakka on ollut myös lähikoulujen suosiossa. Suurin osa ryhmistä ajoitti tulonsa viikoille 7 ja 8.

Laturetket hiihdetään Anjalassa ja Myllykoskella

Anjalan laturetki järjestetään hiihtolomaviikolla 26.2.–6.3. välisenä aikana. Lähtö on Anjalan kentältä tai Korven koululta. Omatoiminen vihkokirjauksilla. Kaikkien kesken arvotaan 10 palkintoa. Ladut kiertävät Kaukasuon lenkkinä noin 25 kilometriä ja Korven lenkkinä noin 20 kilometriä sekä Kaukasuon lenkki noin 14 kilometriä. Käytössä on vain perinteinen latu. Huomio! Junkkarinjärven ylitys ei onnistu, jos vesi nousee järvelle.

Myllykosken laturetki hiihdetään 6.3. kello 9.00–15.00 reitillä Myllykoski – Hevosmäki– Mataroja ja Hevosmäki – Inkeroinen. Osanottokortit Ulkoilumajalta kello 9.00–15.00. Myös Matarojan maja ja Inkeroisten ampumamaja ovat auki kahviopalveluin ulkoilumajan lisäksi eli myös niiltä saa osanottokortteja.

Hevosmäen ulkoilumaja on avoinna koululaisten talvilomaviikolla 28.2.–6.3. kahviopalveluin kello 10.00–14.00. Majalla voi nauttia kahviopalveluista tai syödä omia eväitä.

FreeFriday uimahalleissa

FreeFriday uimahalleissa 4.3. Alle 18-vuotiaat pääsevät uimaan maksutta Inkeroisten uimahalliin. Aukioloajat kouvola.fi/uimahallit/

Laskiaisen fribakisat

Ankkapurha Disc Golf Club järjestää kaikille avoimet hyvän mielen fribakisat laskiaissunnuntaina 27.2. kello 13.00.

Ilmoittautuminen ja tulospalvelu on auki Metrixissä (www.discgolfmetrix.com – Ankkapurhan Laskiaiskisat). Ilmoittautua voi myös paikan päällä Kartanopuistossa 27.2. kello 12.30.

Kilpailussa heitetään 9-väyläinen rata kahteen kertaan jonka jälkeen paras yhteistulos sarjassa voittaa kilpailun. Sarjat ja osallistumismaksut: juniorit alle 15v. jaksuton, yleinen/avoin kilpasarja, naiset, M50, M70 – 5 Eur. Kaksi parasta jokaisessa sarjassa palkitaan.

Rata suljettu muulta toiminnalta 27.2. kello 12.30–16.00.

Lasten kulttuuria diginä

Lasten Kulttuuriviikkojen digiohjelma katsottavissa tallenteina 27.2. asti: Yhteinen digiohjelma (lastenkulttuuriviikot.fi)

Perhepuistoissa ulkoillaan

Keltakankaan perhekeskuksessa on perhepäivä ja perheen yhteistä ulkoilua 1.3. kello 9.00–15.30.

Korian perhekeskuksessa on perheaamupäivä 2.3. kello 9.00–11.30.

Puutarhurinkadun leikkikentällä Korialla on perheulkoilua 3.3. kello 9.30–11.30.

Elimäen seurakuntakeskuksen sisäpihan ympäristössä kirkkopuiston vieressä järjestetään pikkuväen laskiaistapahtuma 1.3. kello 14.00–17.00 yhteistyössä Elimäen seurakunnan kanssa.

Laskiaispullia, bilistä ja aarteen etsintää NuortenTaloilla

Parhaita paloja nuokkareiden muusta ohjelmasta:

Elimäen NuortenTalossa on aarteen etsintää 1.3. kello 12–18.

Inkeroisten NuortenTalossa on pullien leivontaa 1.3. kello 15–21 ja 4.3. leffailta.

Korian NuortenTalossa on biljardikisa 28.2.

Myllykosken NuortenTalossa leivotaan pullia 1.3. ja biljardikisa käydään 4.3. kello 15–22.

Lisää nuokkareiden toiminnasta ja tapahtumista Nuorten Kouvola -verkkosivuilta ja seuraa Instagramissa ja Facebookissa @nuortenkouvola

Pilkkikilpailut nuorille Hurukselassa

Koululaisten lomaviikolla järjestetään nuorten pilkkikilpailut 3.3. kello 11.00–13.00 Hurukselassa Kymijoen laajentumalla ns. Hurukselan montulla. Kokoontuminen on seuratalo Soihtulan pihalla.

Kilpailussa on sarjoja alle 6-, alle 8-, alle 10-, alle 12- ja alle 15-vuotiaille. Osallistujille on tarjolla lainaksi pilkkionkia ja jäähän tehdään valmiiksi reikiä, joten pilkkiminen on osallistujille helppoa. Kaikki kilpailijat palkitaan. Kilpailun pääteeksi tarjotaan makkarat ja mehut.

Kilpailut järjestää Myllykosken kalaseura Team Sensas.

Tulevia hiihtotapahtumia Anjalassa

24 tunnin hiihto järjestetään 11.–12.3. Hippo-hiihdot kisataan 15.3.

Tapahtumakalenteria täydennetään, kun tapahtumia tulee toimituksen tietoon.