Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumikaaos jatkuu, pääväylät pyritään pitämään ajokunnossa

Kouvolan kaupungin katujen kunnossapidon mukaan olosuhteet kaduilla ovat nyt todella huonot. Lunta on tulossa jälleen lisää ja edellisten siivoaminen on vielä kesken. Koko aurauskalusto on liikkeellä ja tekee kaikkensa pitääkseen ainakin pääväylät ja bussireitit liikennöitävässä kunnossa.

Ennusteen mukaan uutta, märkää lunta sataa perjantaiaamuun mennessä 15 senttiä ja kunnossapitokalusto ei pysty mitenkään pitämään kaikkia katuja kunnossa. Kunnossapidon työnjohto on koko ajan tietoinen siitä, missä aurauskalusto liikkuu. Myös palautepalveluun saapuvaa palautetta seurataan.

Aurauskohteet joudutaan priorisoimaan tällä hetkellä niin, että pää- ja kokoojakadut sekä bussireitit pyritään pitämään ajokunnossa. Tonttikatujen ja kevyenliikenteen aurauksissa varmasti tulee jopa päivien viivettä.

Katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kansalaisilta kärsivällisyyttä aurausta odottaessa ja että työnjohdolle ja auraajille annetaan työrauha. Auraajat tekevät kaikkensa. Palautteet toivotaan laitettavan kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta. Sieltä palautteet tulevat välittömästi katujen kunnossapitoa hoitavien tiedoksi ja toimenpiteitä varten.

Viimeaikaisten lumimäärien jälkien siivoaminen kestää pitkään. Työtä vaativat muun muassa lumen poisajo, lumen lähisiirrot, näkemien avaaminen ja katujen leventäminen.