Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten koronarokotukset keskitetään maaliskuusta lähtien Kouvolassa Hansan rokotuspisteellä – Keltakankaalla rokotetaan 21.2. saakka

Koronarokotukset keskitetään jatkossa Kymsoten isoimpiin käytössä oleviin rokotuspisteisiin Kouvolan Hansassa ja Kotkan Pasaatissa. Keltakankaan rokotuspisteen toiminta loppuu kokonaan 21.2. Keltakankaalla ei myöskään järjestetä walk in -rokotuksia enää maaliskuussa.

Keltakankaalle voi varata ajan 21.2. asti. 22.2. ja sen jälkeen Keltakankaalla ei anneta myöskään tehosteannoksia. Tieto muutoksesta on annettu asiakkaille edellisen rokotuskerran yhteydessä.

– Kymenlaaksolaisista täysi-ikäisistä liki 90 prosenttia on saanut kaksi annosta koronarokotetta. Kun jo 63,7 prosenttia on saanut myös kolmosannoksen, on tarve usealle rokotuspisteelle selvästi pienentynyt, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas.

– Suosittelen lämpimästi pienemmissä Kymenlaakson kunnissa asuvien hyödyntävän lähintä rokotuspistettään vielä helmikuun ajan. Vapaan ajan voi saada jo seuraavalle päivälle.

Kymsoten kaikkiin walk in -koronarokotuksiin voivat saapua 12 vuotta täyttäneet asukkaat. Ilman ajanvarausta voi hakea 1., 2. tai 3. rokoteannoksen. Vakavasti immuunipuutteiset ovat oikeutettuja myös 4. annokseen.

Koska lapsilla on käytössä eri koronarokote, järjestetään 5–11 -vuotiaille omia koronarokotuspäiviä. Lasten rokotuspäiviä on Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä ja Kotkassa Pasaatin rokotuspisteessä joka lauantai ainakin helmikuun loppuun asti.

Tulevat walk in -rokotukset päivitetään Kymsoten koronainfoon: https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Koronarokotusten ajanvaraus: https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset/

Lasten ja nuorten koronarokotukset: https://korona.kymsote.fi/lasten-ja-nuorten-rokotukset/

Korjattu Keltakankaan rokotuspisteen tiedot.