Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Kymen ja Miehikkälän Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä – Tavoitteena kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut ja toimialueen elinvoimaisuuden ylläpitäminen sekä vahvistaminen

OP Länsi-Kymen ja OP Miehikkälän hallitukset ovat neuvotelleet viime vuoden lopusta lähtien pankkien yhdistymisestä. Alustavan aikataulun mukaan päätös yhdistymisestä tehtäisiin molempien pankkien ylimääräisessä osuuskunnan kokouksessa tänä keväänä, ja uusi pankki aloittaisi toimintansa vuoden 2023 alussa.

Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut nopeasti muuttuvassa palveluympäristössä.

– Pankkeihin kohdistuvan sääntelyn voimakas lisääntyminen on yksi keskeisistä syistä neuvotteluiden aloittamiseen. Pakollinen pankkeihin kohdistuva valvonta vie väistämättä suuren osan pankin johdon ja hallinnon ajasta. Hallinnollisten tehtävien keskittämisellä saisimme enemmän aikaa asiakaspalveluun ja sen laatuun voitaisiin panostaa tehokkaammin. Viime vuonna OP Artjärvi päätti yhdistyä OP Länsi-Kymen kanssa näistä samoista syistä. Olemme iloisia, että neuvottelemme yhdistymisestä nyt OP Miehikkälän kanssa, kertoo OP Länsi-Kymen hallituksen puheenjohtaja Sanna Liljeqvist.

– Suunnittelun lähtökohtana on, että pankkien nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja uusi pankki voisi tarjota laajenevan palveluvalikoiman kaikissa toimipaikoissaan. Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, kortit ja verkkopalvelut toimisivat kuten tähänkin asti, Liljeqvist jatkaa.

– Hallituksemme on pohtinut isoja kysymyksiä, esimerkiksi miten turvataan pankkimme palvelukyky ja varmistetaan, että tulevaisuudessakin alueella toimii vahva asiakkaiden omistama pankki. Olemme punninneet eri vaihtoehtoja ja selkeä johtopäätös on, että yksin emme enää pärjää. Hallituksemme oli yksimielisesti sitä mieltä, että paras vaihtoehto pankillemme on yhdistyminen OP Länsi-Kymen kanssa, kertoo OP Miehikkälän hallituksen puheenjohtaja Lasse Koskela.

– Pieni pankki on haavoittuvainen myös henkilöstöresurssien suhteen. Useamman työntekijän samanaikainen loma tai sairastuminen vaikeuttaa selvästi asiakaspalveluamme. Yhdistymisellä saamme vahvemmat hartiat. Neuvottelujen lähtökohtana on ollut pankkipalveluiden säilyminen Miehikkälässä ja OP Länsi-Kymen toimintatapa tukee vahvasti tavoitettamme. Molempien pankkien toiminnassa korostuu asiakaspalvelu ja halu olla mukana paikallisessa toiminnassa. Yhdistyminen varmistaisi vastuullisen toimintatavan jatkumisen, kertoo OP Miehikkälän toimitusjohtaja Teemu Tuukkanen.

– Länsi-Kymen ja Miehikkälän Osuuspankkien toimialueet ovat maaseutumaisina hyvin samankaltaisia. Voimien yhdistäminen antaisi meille hyvät lähtökohdat yllä pitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta toimialueella. Näin voimme vastata asiakkaiden toiveisiin nykyisen viiden ja jatkossa kuuden konttorin voimin. Yhdistymisen kautta asiantuntemus lisääntyy ja vahva pankki pystyy paremmin vastamaan myös yritysten rahoitustarpeisiin, kertoo OP Länsi-Kymen toimitusjohtaja Saila Rosas.