Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP Kymenlaakso jakaa yhdistyksille 25 000 euroa ja lahjoittaa 50 kesätyöpaikkaa nuorille

10-vuotisjuhlavuottaan viettävä OP Kymenlaakso jatkaa Kaikki hyvä on parasta jaettuna -kampanjaansa jakamalla yhteensä 25 000 euroa kymenlaaksolaiselle yhdistykselle. Lisäksi pankki on ensimmäistä kertaa mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa, jossa yhdistykset tarjoavat nuorille kesätöitä kahdeksi viikoksi ja OP Kymenlaakso maksaa nuorten palkan.

Kymenlaaksolaisille yhdistyksille ja yhteisöille avautuu 11.2. haku, jossa jaossa on yhteensä 25 000 euroa. Pankin omistaja-asiakkaat päättävät kolme tuen saajaa, jotka saavat 7 000, 5 000 ja 3 000 euroa. Lisäksi pankin henkilöstö valitsee kohteen, joka saa 5 000 euroa.

– Juhlavuotemme kunniaksi jaamme myös 10 x 500 euron tuen paikallisten, iloa ja yhteisöllisyyttä lisäävien tapahtumien järjestämiseen eri puolilla Kymenlaaksoa, kertoo HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala OP Kymenlaaksosta.

Tukea voivat hakea yhdistykset, jotka toimivat liikunnan, kulttuurin tai yhteiskunnallisen toiminnan parissa. Yhdistysten toiminnan tulee tukea alueellista elinvoimaisuutta tai edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

– Summat ovat merkittäviä ja tavoitteenamme on, että tuen saajat pystyvät tekemään saamallaan tuella aidosti vaikuttavia tekoja Kymenlaaksossa. Otamme käsittelyyn yhden hakemuksen kustakin yhdistyksestä eikä tukea myönnetä yksittäiselle joukkueelle tai jaostolle eikä yksityishenkilöille.

OP Kymenlaakso etsii helmikuun ajan toimialueeltaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä tulevana kesänä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi ja OP Kymenlaakso lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle. Yhdistys vastaa rekrytoinnista, hoitaa palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

– Kysyimme viime vuoden lopulla omistaja-asiakkailtamme, millaisia vastuullisuustekoja he haluaisivat meidän tekevän. Eniten toiveita kohdistui nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukemiseen. Kampanjan avulla voimme auttaa yhteensä 50 nuorta työllistymään, kertoo Vesala.

Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorille tärkeä etappi. Siitä saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille.

OP Kymenlaakso tarjoaa tänä vuonna 10 kesätyöntekijälle mahdollisuuden tutustua finanssialaan. Paikkoja asiakaspalvelutehtävissä kassa- ja neuvontapalveluissa on tarjolla sekä Haminan, Kotkan että Kouvolan konttoreissa. Valittavien kesätyöntekijöiden tulee olla täysi-ikäisiä.